Cal Bolet i Auditori

Gossos, Roger Mas, la Cobla catalana de sons essencials i The Gramophone Allstarts Big Band, a la nova temporada de Vilafranca

Diversitat d’estils i propostes de qualitat per a tots els públics són el segell de la programació d’octubre a gener que es va presentar ahir al vespre

Redacció Vilafranca del Penedès 20-09-2018 13:24 Lectures 3656
Gossos, Roger Mas, la Cobla catalana de sons essencials i The Gramophone Allstarts Big Band, a la nova temporada de Vilafranca. Ajuntament de Vilafran

Gossos, Roger Mas, la Cobla catalana de sons essencials i The Gramophone Allstarts Big Band, a la nova temporada de Vilafranca. Ajuntament de Vilafran

Ahir al vespre a l’Auditori Municipal es va presentar el període d’octubre a gener de la temporada d’espectacles del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori Municipal en un acte públic al teatre, amb presència de les autoritats, i que va conduir la l’actor penedesenc Biel Duran.

L’acte va congregar a nombrós públic interessat en conèixer de primera mà el teatre, la música, la dansa i els espectacles familiars que es faran d’octubre a gener.

Un total de 16 espectacles: 5 espectacles de teatre, 10 de música, 1 de dansa, conformaran aquesta programació variada i pensada per a tots els públics.

Durant l’acte es van comentar algunes dades i novetats de la temporada:

·         Un any més creix el volum de persones titulars del Carnet Amic, que ja supera les 3.850.

·         L’àmplia oferta d’abonaments a preus econòmics i que també es poden adquirir per Internet. Amb un increment de 609 entrades (venudes en la modalitat abonament) respecte la temporada 2016-2017.

·         També va fer referència al programa d’inclusió social Apropa Cultura.  La temporada 2017-2018 un total de 248 persones n’han gaudit.

·         Forta presència a Facebook amb 4.749 seguidors a Cal Bolet i 4.298 a l’Auditori. Novetat! Presència a Twitter i Instagram des de finals de juny.

·         Reconeixement amb el Premi ARC 2017 a la Millor programació de teatre o auditori.

·         Per últim, va agrair la comissió de programació i al Consell de les Arts Escèniques la seva feina.

L’acte va transcórrer intercalant les explicacions de la programació i de les novetats amb les intervencions, a mode de petita entrevista, d’alguns dels protagonistes d’aquesta temporada, així com actuacions en directe. Biel Duran va ser l’encarregat d’entrevistar a actors i músics que actuaran dins de la programació.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i dels regidors Raimon Gusi, Joan Manel Montfort i Josep Maria Martí. L’alcalde va destacar en el seu parlament que l’àmbit cultural com a “ànima de poble, element vertebrador de la societat”. Regull ha remarcat la qualitat en la programació cultural “com ho demostren l’augment de xifres d’ocupació en els espectacles i la venda d’entrades. Les ciutats mitjans també oferim una programació cultural de primer ordre”.

La programació

Música

El tret de sortida a la programació de música serà Gossos amb una parada a Vilafranca per celebrar els 25 anys dalt dels escenaris abans del seu comiat per fer una aturada indefinida. Un concert que serà el recull dels seus èxits i dels temes més emblemàtics.

L’orquestra resident, l’Orquestra de Cambra del Penedès oferirà Els concerts de Brandenburg de Bach, Les quatre estacions de Vivaldi i els tastos de cambra amb la incorporació, com a novetat, de les veus femenines. En aquesta ocasió ens acompanyaran la Magalí Sare i Gemma Humet amb un Ensemble de músics de l’OCP.

També l’excepcional veu i elegant música de Roger Mas i la nombrosa banda The Gamophone AllStarts Big Band passaran per l’Auditori de Vilafranca durant aquesta temporada.

Els amants de la cobla catalana podran gaudir de l’estrena del disc Si són flors,floriran. Una proposta de la Cobla catalana dels Sons Essencials amb instruments de cobla amb percussions ètniques, veu i molta improvisació.

Els divendres musicals a Cal Bolet comptaran amb la jove promesa Paula Valls, que ja va ser molt aclamada en els escenaris secrets d’enguany i amb Marcel Lázara i Júlia Arrey amb la presentació d’un disc que és el resultat de les seves experiències viatgeres pel Brasil.

 

Teatre

En teatre destaca la gran producció de Sopa de pollastre amb ordi, d’Arnold Wesker i traduïda per Manuel de Pedrolo. Una obra per commemorar l’any Pedrolo, amb el segell de la companyia Perla 29, que posa de relleu el desencant que provoca la pèrdua d’ideals.

Tindrem un muntatge teatral basat en la història real de Claudia Victoria Poblete. L’espectacle, que porta per títol Claudia és el relat d’una filla de desapareguts que ha viscut una vida inventada amb uns pares que no eren els seus. Una obra premiada com també ho ha estat Els nens desagraïts de Llàtzer Garcia, guardonada amb el millor text i actriu de repartiment als premis de la Crítica 2017, basada en una secta religiosa que hi havia els anys 80 en un poble al costat de Girona.

El teatre musical ve de la mà de Mariona Castillo amb cançons de Nine (el musical inspirat en la pel·lícula 8 i ½ de Fellini) sota el títol de Les dones de Guido Contini.

La companyia resident Flyhard Produccions ens oferirà La noia de la làmpada, una reflexió sense embuts sobre la maternitat amb un text i direcció de la Marta Aran.

 

Dansa

Molar és la performance festiva que Quim Bigas ens portarà a l’Escorxador. Una peça que transmet energia, alegria, eufòria. Una veritable catarsi de felicitat col·lectiva.

 

Venda d’entrades i abonaments

Els dies 20 i 21 de setembre de 18h a 20h i el dia 22 de setembre, d’11h a 13h i de 18h a 20h, a Cal Bolet s’obrirà la venda d’entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d’Amic.  A partir del dia 27 de setembre estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla.

La venda per Internet d’entrades i d’abonaments serà per a tothom a partir del 23 de setembre.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No