Camí del concurs

Torre de set bordegassa a Roda de Ter

La colla de Vilanova estrena nova formació a la torre, més lleugera

ACN Vilanova i la Geltrú 23-09-2018 12:23 Lectures 2968
Torre de set bordegassa a Roda de Ter. Maite Gomà

Torre de set bordegassa a Roda de Ter. Maite Gomà

La torre de set va ser el castell més valuós dels que els Bordegassos de Vilanova van assolir aquest dissabte a la tarda a la Festa Major de Roda de Ter. Una baixa de darrera hora al pom de dalt va fer que l'equip tècnic descartés el tres de vuit que la colla havia descarregat sis dies abans en plaça pròpia. Tanmateix, finalment el gruix de camises desplaçat a la localitat osonenca tampoc no era el desitjable per afrontar un castell sense dependre en excés del suport a la pinya de les altres colles.

Un cop definit el programa, els Bordegassos van escollir la torre de set com a castell de sortida. Una torre que presentava tres canvis al tronc respecte a la de la setmana passada. La parella de segons s'alleugeria de pes —un d'ells era terç en les primeres tores de l'any— i també hi havia una rotació a quarts. La torre es va mostrar ferma, dominada en tot moment i amb una canalla fina i decidida.

A segona ronda els vilanovins van desmuntar un cinc de set que pujava desnivellat i desquadrat. En ronda de repetició van optar per deixar el cinc i afrontar el quatre de set. Un quatre lleuger, amb els terços del de vuit a segons. En aquest castell s'hi va estrenar a dosos la Raquel. Per tancar les rondes de castells la colla groc terrós va completar el tres de set. En aquest cas era un tres sense els quints del de vuit. Per acabar, els vilanovins van descarregar el pilar de cinc. La diada la van obrir amb dos pilars de quatre de salutació, un dels quals no assolit.

Pel que fa a les altres colles, els Sagals d'Osona es van anotar la clàssica de vuit. Els Nyerros de la Plana van completar castells de sis, amb la torre de sis com a estructura més valuosa.

La propera cita a plaça serà una de les més atractives de la temporada: el Concurs de Castells. La cita a la Tarraco Arena serà el dissabte 6 d'octubre a la tarda.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No