Estrenes de la setmana

La catalana 'Sotabosc' sobre un jove africà que intenta guanyar-se la vida arriba als cinemes

'Cold War' del director polonès Pawel Pawlikowski, entre les estrenes destacades

Una imatge del 'Sotabosc' amb el seu protagonista. 'Sotabosc'/ Camille Zonca

Una imatge del 'Sotabosc' amb el seu protagonista. 'Sotabosc'/ Camille Zonca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

La catalana 'Sotabosc' dirigida per David Gutiérrez (Vidreres, 1982) arriba aquest divendres als cinemes. La cinta, que es mou entre la ficció i el documental, té com a protagonista en Musa, un jove de Mauritània, que camina entre els boscos de Girona i que intenta guanyar-se la vida. Allà es troba completament aïllat de la societat, recol·lectant pinyes i malesa que, posteriorment, ven als comerciants locals. En Musa viu als marges de la societat europea del segle XXI, tot i que la seva feina és la més antiga que es coneix. Amb la Guerra Freda com a teló de fons, 'Cold War' presenta una apassionada història d'amor entre dues persones que són incompatibles però a qui el destí els condemna a estar junts. Un drama romàntic dirigit pel director polonès Pawel Pawlikowski.

El protagonista de 'Sotabosc' no té feina ni esperança de trobar-la i dedica el seu temps a caminar per aquests boscos gironins. De fet, el director, guionista i muntador David Gutiérrez va néixer i créixer a Vidreres l'any 1982, a pocs kilòmetres de la realitat que retrata de forma gairebé naturalista. Va estrenar el seu primer llargmetratge, 'The Juan Bushwick Diaries', l'any 2013. La cinta està produïda per Camille Zonca.

'Venom'

L'actor Tom Hardy es posa a la pell de Venom, un dels personatges més complexes de l'univers de Marvel en una pel·lícula de Ruben Fleischer. De fet, Hardy interpreta al periodista Eddie Brock, qui es converteix en l'amfitrió de l'alien Venom. Una investigació porta al protagonista a obsessionar-se amb el creador de la Fundació Vida, el famós geni científic Carlton Drake. Quan investiga un dels experiments de Drake, l'ens alienígena Venom es fusiona amb el cos de l'Eddie i el periodista adquireix grans superpoders. L'Eddie es veurà obligat a lluitar per controlar Venim.

'Viaje al cuarto de una madre'

El drama 'Viaje al cuarto de una madre' de Celia Rico Clavellino s'estrena aquest divendres. A la cinta, la Leonor vol marxar de casa, però no s'atreveix a comentar-li res a la seva mare. Estrella no vol que se'n vagi, però tampoc és capaç de retenir-la al seu costat. Mare i filla haurà d'afrontar aquesta nova etapa de la vida.

'Ánimas'

'Ánimas' és un thriller psicològic dirigit per Laura Alvea i José Ortuño, una adaptació de la novel·la homònima escrita pel mateix Ortuño que inaugurarà aquest dijous la secció 'Noves Visions' del Festival de cinema de Sitges. La cinta és una producció hispano-belga protagonitzada per Claire Durant, Luis Bermejo, Liz Lobato, Chacha Huang i Angela Molina. La protagonista d'aquesta pel·lícula és l'Alex, una adolescent molt segura d'ella mateixa, amb una forta personalitat i tenacitat. Aquesta jove està molt unida al seu millor amic, l'Abraham, a qui dona ajuda i suport constant perquè ell és tímid i insegur. Tot canvia quan Daniel, el pare d'Abraham, mor en un estrany accident. Aleshores el jove cau en un viatge al·lucinatori que el farà caure a l'infern, on la línia entre la realitat i el malson són borrosos.

'Aprendiendo a vivir'

També arriba a la pantalla gran la cinta israeliana 'Aprendiendo a vivir', dirigida per Matan Yair. Es tracta d'un drama protagonitzat per un adolescent de 17 anys molt impulsiu, amb molt caràcter i una mica violent que viu una etapa difícil a l'institut. Mentre el seu pare vol que segueixi els seus passos i que sigui el successor en el negoci de construcció de la família, el seu professor de literatura vol que se centri en els estudis per aconseguir un futur millor. Davant la disjuntiva entre el que vol i el que pot fer, una tragèdia el farà decantar per un dels dos camins, cosa que posarà a prova la seva maduresa.

'Christopher Robin'

'Christopher Robin' és la nova aposta de la factoria Disney, que deixa de banda els remakes dels seus clàssics tot i que no deixa d'apel·lar a la nostàlgia. En aquesta nova aventura en forma de comèdia el nen, que es va embarcar en incomptables aventures en el bosc dels Cent Acres amb Winnie the Pooh i tota la seva banda d'animals de peluix, s'ha fet gran i ha perdut el rumb. Ara hauran de ser els seus amics de la infància els que s'hauran d'atrevir a entrar al nostre món per ajudar a Christopher Robin a recordar al nen afectuós i juganer que porta a dins.

'Cold War'

'Cold War' és una apassionada història d'amor entre dues persones incompatibles però a qui el destí els condemna a estar junts. Un drama romàntic en blanc i negre, dirigit pel director polonès Pawel Pawlikowski, que explica la tràgica relació entre un músic i compositor (Kot) i una magnètica cantant i ballarina (Kulig). Es tracta de la nova pel·lícula del director de 'Ida', pel·lícula que va guanyar un Òscar al millor fil estranger.

'Gauguin, viaje a Tahití'

La cinta francesa 'Gauguin, viaje a Tahití' és un biopic basat en el diari de viatge que el pintor postimpressionista va escriure el 1901, quan es va exiliar a aquesta illa, on volia trobar la seva pintura lliure, salvatge i allunyada dels codis morals, polítics i estètics de l'Europa civilitzada. Gauguin s'endinsa a la selva, on haurà d'enfrontar-se a la soledat, la pobresa i a la malaltia. Allà hi coneixerà a Tehura, una tahitiana que es va convertir en la seva esposa i en la protagonista de les seves grans pintures. La cinta està dirigida per Edouard Deluc.

'Ha nacido una estrella'

També arriba a les pantalles una nova versió de 'Ha nacido una estrella', en aquest cas sota la batuta de Bradley Cooper, que a més de posar-se darrere les càmeres per primera vegada, també dona vida a Jackson Maine, un músic veterà que descobreix i s'enamora d'Ally (interpretada per Lady Gaga), una artista que està a punt de deixar de lluitar pel seu somni: triomfar com a cantant. Jack l'anima i aconsegueix que Ally segueixi lluitant per aconseguir-ho, però a mesura que la carrera de la noia agafa embranzida la relació entre ells dos empitjora. Paral·lelament, Jack ha de lluitar amb els seus propis dimonis.

'Mudar la piel'

'Mudar la piel' és un documental de Cristóbal Fernández i Ana Schulz. Juan és un mediador que va tractar d'aconseguir la pau entre ETA i el govern espanyol. Roberto és un espia dels serveis secrets que es va infiltrar en la seva vida durant anys. 'Mudar la piel' és la història de Juan, el pare de la directora, i Roberto, l'home que el va espiar. Els cultiven una insòlita amistat tot i la traïció.

'Ola de crímenes'

Gracia Querejeta és la directora de la comèdia 'Ola de crímenes', que compta amb un repartiment format per Maribel Verdú, Luis Tosar, Paula Echevarría, Juana Acosta, Raúl Arévalo,Antonio Resines, Asier Rikarte i Montse Pla, entre d'altres. El fill adolescent de Leyre (Maribel Verdú), una dona acomodadament divorciada, mata el seu pare en un arravatament. Ella decideix fer l'impossible per ocultar-li i entra, sense voler-ho, en una onada de crims a la ciutat de Bilbao. Mentre, la nova esposa del difunt (Paula Echevarría) i el seu implacable advocat (Juana Acosta) tracten d'ocultar la trama de corrupció en la qual es movien.

'Querido Fotogramas'

Aquesta setmana s'estrena 'Querido Fotogramas', dirigida per Sergio Oksman, un documental que agafa com a punt de partida el 70è aniversari de la icònica revista de cinema, la més antiga d'Espanya. El seu fil conductor són les cartes que els lectors enviaven al consultori de Mr. Belvedere. El documental ha reunit a figures clau del cinema espanyol amb directors, actrius i actors com Aitana Sánchez-Gijón, Ana Belén, Ana Torrent, Anabel Alonso, Ángela Molina, Belén Rueda, Carmen Maura, Concha Velasco, Emma Suárez, Eusebio Poncela, Félix Sabroso, Fernando Colomo, Gonzalo Suárez, Isabel Coixet, Javier Bardem, José Sacristán, Juan Antonio Bayona, Julieta Serrano, Leonor Watling, María Esteve, María Pujalte, Marisa Paredes, Raúl Arévalo o Secun de la Rosa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local