The French Reverie

Laura Farré Rozada presenta el seu nou disc a Vilanova amb ganes de guanyar públic per a la música clàssica contemporània

La cita amb la pianista és diumenge a les 19 hores a l’Auditori de Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-10-2018 20:14 Lectures 3226

Laura Farré Rozada obre diumenge a les set de la tarda la nova temporada de concerts a l’Auditori Eduard Toldrà. Hi presenta el seu primer disc The French Reverie, un viatge per la música francesa dels segles XX i XXI que pretén encomanar al públic general la passió de Farré Rozada per la música clàssica contemporània.

La pianista vilanovina afronta el concert amb moltes ganes i vol agrair la confiança dels programadors de l’Auditori que han apostat per una proposta arriscada que s’està obrint camí a les sales de concerts i als mitjans de comunicació. Farré Rozada es troba en un bon moment artístic. El crític de «La Vanguardia» Jorge de Persia va qualificar de «brillant» la seva interpretació del «Concert per a piano i cordes» de Robert Gerhard com a solista de la Camerata Eduard Toldrà, el 27 de setembre a Valls.

Farré Rozada està convençuda que el públic «està obert a noves propostes dintre de la música clàssica. Crec que el meu disc de debut pot sorprendre i fer perdre la por al repertori contemporani». L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha inclòs el concert en el programa de suport als nous creadors, SINGULART.

Entre el públic hi haurà alguns dels 208 mecenes de 28 països que han fet possible el disc. La pianista vilanovina els vol recompensar amb un concert «que sigui memorable per molt de temps».

El recital de diumenge serà un retorn als seus orígens. Farré Rozada va començar a estudiar a l’escola de música municipal als 5 anys. Uns estudis que va completar després al Conservatori Municipal de Barcelona (BRUC), a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Royal College of Music de Londres. En aquests dos últims centres hi ha cursat un màster amb excel·lents notes. Ara ha estat seleccionada per participar en el programa NEXT del Royal Birmingham Conservatoire: una residència artística d’un any que ofereix als 11 músics seleccionats, la possibilitat d’aprendre directament de l’experiència i el coneixement dels intèrprets del Birmingham Contemporary Music Group. Un dels ensembles més prestigiosos del món.

Les pròximes presentacions del disc seran dilluns que ve a les 20 hores a la Casa Elizalde de Barcelona i el 17 d’octubre a la Chamber Music Hall de Sofia (Bulgària).

Laura Farré Rozada. EIX
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament