Reconeixements

Pere Arenas i l'àrea de manteniment d'Adif, premis Camins de Ferro 2018 del Museu del Ferrocarril de Vilanova

El dissabte 1 de desembre es lliuren els guardons Camins de Ferro a Vilanova, en la seva XVIIIena edició

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-11-2018 13:03 Lectures 1505
Pere Arenas i l'àrea de manteniment d'Adif, premis Camins de Ferro 2018 del Museu del Ferrocarril de Vilanova. EIX

Pere Arenas i l'àrea de manteniment d'Adif, premis Camins de Ferro 2018 del Museu del Ferrocarril de Vilanova. EIX

Enguany es celebra la divuitena edició del premis a la cooperació amb el Museu que, amb el nom Camins de Ferro a Vilanova, reconeixen l’ajuda de persones i organitzacions. Aquest esdeveniment és el punt de trobada amb els col·laboradors i voluntaris d’aquest centre museístic i de les persones compromeses en la preservació i divulgació del patrimoni del ferrocarril i, alhora, d’una oportunitat de fer balanç de l’any. Una festa anual per premiar la col·laboració desinteressada amb l’ equipament.

Creats l’any 2000, el seu objectiu ha estat agrair i difondre la voluntat de servei i d'ajuda desinteressada rebuda pel Museu de Vilanova i la Geltrú. Es van establir dues categories anuals, una individual i una altre d’organitzacions, que en aquests divuit anys ha permès distingir l’actuació de diferents col·lectius. L’acte de reconeixement i lliurament de guardons, es divideix en dues parts. La primera, comença a les 12.00h amb un resum audiovisual de les principals actuacions que s’han dut a terme durant el 2018, any caracteritzat per la transformació del Museu, i amb l’exposició dels projectes del 2019. A la segona part es lliuren els premis i es fa el reconeixement a la feina dels voluntaris, a través de l’Associació de Socis i Col·laboradors (SiC), i a la fidelitat dels membres del Club d’Amics, mitjançant el sorteig de viatges amb trens internacionals i Bitllets Combinats de Rodalies.

Els guardonats de 2018

En aquesta edició, l’equip del Museu ha acordat atorgar els següents premis: en la categoria individual, a Pere Arenas, reconegut col·leccionista i figurista, per la seva destacada contribució en la commemoració del 170 aniversari del ferrocarril i pels anys d’altruista col·laboració; i en la categoria d’organització, a l’Àrea de Manteniment d’Adif a Catalunya, en especial al Garraf, pel seu continuat suport i la seva aportació al fons patrimonial.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No