Carnaval 2019

Cubelles obre les inscripcions a la Rua del carnaval 2019

Com a novetat d'enguany s'ha recuperat l'envelat i no es donaran subvencions a grups i carrosses

Redacció Cubelles 24-11-2018 9:21 Lectures 1346

Arxivat a:

Cubelles obre les inscripcions a la Rua del carnaval 2019. Ajuntament de Cubelles

Cubelles obre les inscripcions a la Rua del carnaval 2019. Ajuntament de Cubelles

Les inscripcions per participar a la Rua del Carnaval de Cubelles 2019 ja estan obertes. El tràmit, que és imprescindible per sortir a la comitiva carnavalera del dissabte 2 de març, només es pot fer de forma telemàtica fins el 7 de desembre a la seu electrònica de l'Ajuntament de Cubelles. Per accedir al tràmit, que cal fer amb certificat electrònic (DNI-e, IdCAt o similar) cal adreçar-se a l'apartat de tràmits i gestions i escollir el tràmit 72-CULT-03 Inscripció activitats culturals (CARNAVAL 2019), dins del submenú 'Joventut, cultura i esport'.

El Carnaval 2019 se celebrarà entre el dijous 28 de febrer i el dimecres 6 de març. Enguany la principal novetat és la recuperació del tradicional envelat a la plaça del Mercat. Els grups i entitats participants al Carnaval van acordar renunciar a l'import de les subvencions que fins ara es concedien a grups i carrosses i al cost que tenia per al Consistori la decoració de la carrossa d'en Carnestoltes, per recuperar un espai cobert on celebrar la majoria dels actes. Tot i no haver subvencions, les incripcions són limitades fins arribar al número màxim de participants marcats perquè l'activitat es desenvolupi de forma àgil i segura.

Així, el dijous 28 de febrer s'obren els actes amb una xatonada popular a l'envelat i es tancaran amb l'enterrament de Sa Majestat Carnestoltes, el dimecres 6 de març, amb la col·laboració dels Diables de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles, i la sardinada popular.

El dissabte s'avança la sortida de la rua, a les 19h., des de la Rambla Pau Casals fins a la pl. del Mercat. A l'envelat hi haurà servei de beguda i menjar per als participants que vulguin sopar allà, amb taules i cadires, amenitzada per música ambient. A continuació, en el mateix espai, tindrà lloc el tradicional ball de Carnaval.

Més activitats infantils

Una de les conseqüències de disposar de l'envelat és l'augment de les activitats infantils. Així, a banda de la tradicional rua infantil de dilluns 4, que sortirà a les 16h. des del carrer de la Creu i acabarà amb animació infantil a l'envelat, el divendres 1 de març es farà una activitat infantil a partir de les 17.30h. i el dimarts 5 al matí, aprofitant que les escoles del municipi fan festa, s'ha programat una jornada de tallers, jocs gegants i maquillatge (10 a 13h.).

Pel que fa a les comparses, seguint l'aposta feta l'any passat per la música en directe de les xarangues, enguany es contractarà una segona companyia que amenitzarà les banderes de les tres escoles del municipi. L'esmorzar es farà a l'envelat de la plaça del Mercat i les batalles finals tindran lloc, com és tradicional, a la plaça de la Vila.  

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres