Penedès Marítim

Carnaval Penedès Marítim, quan la unió fa la força

Jaume Casañas 15-01-2019 16:06 Lectures 2234
Imatge d'una de les rues de Carnaval del Penedès Marítim. Eix

Imatge d'una de les rues de Carnaval del Penedès Marítim. Eix

Ahir ens vam reunir els quatre regidors de Turisme dels municipis de Cubelles, Calafell, El Vendrell i Cunit, per presentar una nova iniciativa d’impuls del territori, el Carnaval Penedès Marítim. Des de l’any passat que treballàvem per tal de col·laborar i posar en comú una estratègia conjunta per promocionar els nostres Carnavals, unes festes amb molta tradició als nostres municipis.

Al territori, i més enllà, sempre hi ha havia estat un run run, de que érem un territori difícil, un territori que no érem capaços de coordinar polítiques ni esdeveniments, i el Carnaval sempre era un dels exemples d’aquesta incapacitat de veure el conjunt, de pensar en global i de col·laborar entre nosaltres. Algun il·lustre columnista del territori ho recorda sovint i amb tota la raó del món.

Sembla que enguany aconseguim doblegar la història. Ens hem posat d’acord i volem que sigui el primer pas d’una col·laboració en diverses matèries, però en aquest cas amb el Turisme.

Hem aconseguit posar en valor conjuntament una festa molt nostrada, els Carnavals i el Penedès Marítim tenen una relació centenària, abans de la Guerra Civil ja eren sonades les festes que es feien amb el Carnaval, i és una festa amb moltes arrels al nostre territori, forma part de la nostra identitat, i cal posar-la en valor com a element de cohesió social.

Volíem donar una imatge de conjunt, una complementarietat d’aquestes festes en els diferents municipis i que fa que durant un cap de setmana puguis gaudir d’una festa, el Carnaval, en diferents escenaris, en diferents pobles, i cadascuna amb el seu valor afegit i la seva idiosincràsia.

Treballem per promocionar i posicionar el nostre territori des del punt de vista turístic. Som un territori que tenim la necessitat de desestacionalitzar el turisme i el Carnaval és un element de dinamització cultural i turística, que et permet promocionar el territori més enllà de la temporada d’estiu.

La col·laboració institucional és una necessitat i quasi una obligació en el temps que vivim. La conformació dels nostres municipis fa que hi hagi una continuïtat urbana, la gent i els territoris interactuen, i el que és bo per un municipi és també bo per un altre, i si sumem i col·laborem qui surt guanyant són els nostres conciutadans

Estem treballant també per una col·laboració publico-privada, amb el gremi de restauració i Hosteleria de la nostra comarca, per tal de poder oferir uns packs turístics durant aquest cap de setmana, que la dinamització turística tingui una externalitat positiva cap a la industria de la Hosteleria i la restauració dels nostres territoris.

En resum, si tots sumem, si tots ens ajudem, som més forts i tots i totes en sortim guanyant. Aquest és el missatge d’aquesta proposta turística del Carnaval al Penedès Marítim. Gràcies a tots i totes els qui heu col·laborat per tirar endavant.

Jaume Casañas, Regidor Turisme de l’Ajuntament de Cunit

Erdkunde

Jaume Casañas

Jaume Casañas

Geografies de Cunit, del Penedès i de la Mediterrània

http://jaumecasanas.cat/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No