Festival de música

La Basílica de Santa Maria de Vilafranca, plena de gom a gom en el tret de sortida del MusicVeu

Els membres de The London Community Gospel Choir, van dedicar dues cançons a cappella davant de més de 600 persones que omplien la basílica

Redacció Vilafranca del Penedès 28-11-2018 11:11 Lectures 1396
La Basílica de Santa Maria de Vilafranca, plena de gom a gom en el tret de sortida del MusicVeu. Jordi Sueiro

La Basílica de Santa Maria de Vilafranca, plena de gom a gom en el tret de sortida del MusicVeu. Jordi Sueiro

La Basílica de Santa Maria va ser el gran escenari pel primer dels 9 concerts del Festival MUSiCVEU que organitza la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca. Més de 600 persones, en un ple absolut, es van aplegar el dissabte al vespre per gaudir d'una brillant i inoblidable nit, amb el concert a càrrec de The London Community Gospel Choir.

Abans d'iniciar l'actuació, Mn. Xavier Aymerich, rector de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca va donar la benvinguda i les gràcies per la increïble assistència de públic en un concert plenament solidari. Seguidament, el Sr. Joan Torrents, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, va agrair a tots els assistents la seva aportació social, indicant que l'entitat destinarà els recursos obtinguts a millorar i potenciar els projectes educatius adreçats als infants i als adults del territori penedesenc.

The London Community Gospel Choir va oferir un espectacle vibrant en un format petit però molt especial, amb les melodies de dos teclats, el ritme d’un calaix i el protagonisme de cinc impressionants veus, donant com a resultat a una actuació molt dinàmica i contínuament enèrgica que es va transmetre al públic des del seu començament.

Amb una posada en escena de gairebé dues hores, llum, música, un cor entregat i un públic participatiu van ser la fórmula perfecta per gaudir de les cançons més conegudes com a "Let i be", "Heal the world", "Merry Christmas", entre d'altres, amb arranjaments propis plens d’emoció. Els membres del cor, van dedicar dues cançons a cappella davant de més de 600 persones que omplien la basílica.

El ritme del concert va acabar de forma frenètica, animat pels cantants i per la varietat de registres que van aportar. En diverses ocasions el públic es va posar dret i va ballar i picar de mans acompanyant la interpretació del cor i els músics.

The London Community Gospel Choir és una formació consolidada amb més de 30 anys d’història, fundada pel reverend Bazil Meade a Londres. La formació va anar nodrint-se amb membres de tots els racons de la ciutat. Actualment, és un dels cors gòspel internacionals amb major renom. Un cor versàtil, flexible i conegut per interpretar sons dinàmics i crear riques harmonies.

Després d'aquesta vetllada tan intensa, posem la mirada a la propera cita del MUSiCVEU que serà el diumenge 16 de desembre a les 19.00 hores, al Fòrum Berger Balaguer en un concert previ a les dates nadalenques, també solidari amb la Marató de TV3, a càrrec de la CORAL LAROC on interpretaran el seu espectacle "Cançons del Món". Continua d'aquesta forma, la celebració dels concerts solidaris en benefici de Càritas Interparroquial de Vilafrana del Penedès al Fòrum Berger Balaguer.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No