Nadal 2018

Canyelles es referma com la Capital del Nadal i tanca la millor Fira de Santa Llúcia de la història

La 16a edició es referma com al més multitudinària arribant als 76.000 visitants i més de 15.000 racions d’escudella servides

Redacció Canyelles 03-12-2018 11:06 Lectures 1441
Canyelles es referma com la Capital del Nadal i tanca la millor Fira de Santa Llúcia de la història. Ajuntament de Canyelles

Canyelles es referma com la Capital del Nadal i tanca la millor Fira de Santa Llúcia de la història. Ajuntament de Canyelles

Canyelles viu la millora Fira de Santa Llúcia de la seva història i arriba als 76.000 visitants, convertint-se en la més multitudinària de les 16 edicions. La Fira ha guanyat notablement en qualitat, amb més parades que mai amb producte típic nadalenc, especialment pessebres, decoració i jardineria; les exposicions han estat d’una qualitat extrema i les novetats han estat tot un èxit especialment la gran bola de Nadal, la Casa de la Xocolata Calenta, o els tallers infantils de l’Artífex, que han despertat l’entusiasme del públic. El Pare Noel ha tornat a ser una visita imprescindible per a tothom, com també la Haima del Patge Vibó, o el Tió Gegant. L’Arbre dels Desitjos s’ha quedat petit per penjar tots els anhels dels visitants i les cantades de Nadales han fet les delícies del públic assistent, com també la delegació d’artistes menorquins que han protagonitzat l’espectacle d’art, música i poesia, Moments d’Art. I què dir de l’escudella de Nadal del Grup Dona, que ja dissabte va veure exhaurides les racions, havent-ne de fer més el diumenge fins a superar les 15.000 racions. Tot plegat, situa Canyelles com la Capital del Nadal.

La Fira de Santa Llúcia, que es referma un any més com la segona més important de Catalunya, ha tingut moments molt emotius en aquesta setzena edició. L’acte de Benvinguda, dissabte al migdia, va ser el moment de repartir als nadons nascuts durant el 2018 a Canyelles el seu primer tió. Un acte que Canyelles va posar en marxa fa uns anys i que s’ha exportat a moltes altres poblacions. En aquest emotiu acte, van acompanyar l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, diversos alcaldes del país i del territori i els diputats de la Diputació de Barcelona, Pere Pons i Miquel Forns. Aquest últim va assegurar en el seu parlament que Canyelles s’ha convertit en la Capital del Nadal de Catalunya. En aquest acte també van participar els representants de les poblacions agermanades de Castelvecchio Subequo (Itàlia) i Adeslahg (Alemanya). Aquesta última feia la seva primera visita al municipi per signar l’acord d’agermanament amb Canyelles.


Sor Lucía Caram inaugura la Fira de Santa Llúcia

En aquesta edició tan especial de la Fira de Santa Llúcia s’ha comptat també amb la monja dominica Sor Lucía Caram, que ha estat l’encarregada d’inaugurar el certamen juntament amb l’alcaldessa Rosa Huguet, diumenge al matí. Moment també que ha servit per escollir el primer escudellaire d’honor de la Fira de Santa Llúcia, Llibert Rovira. L’alcaldessa Rosa Huguet ha recordat que en Llibert ha estat al capdavant de la ja famosa escudella de la Fira de Santa Llúcia de Canyelles des de la seva primera edició i vetllant perquè tot sortís a la perfecció. Després de 16 anys, en Llibert Rovira encara segueix al capdavant de l’escudella que elabora el Grup Dona.


16 anys d’intens treball

Una edició que culmina 16 anys de dura feina que han fet possible que la Fira esdevingui un referent al país, i amb una ferma aposta per millorar la qualitat edició rere edició, tant de les parades i els productes que es comercialitzen com de totes les activitats i exposicions que hi tenen lloc durant els dos dies de fira. És una fira viva, que creix any rere any gràcies a la implicació de tots els canyellencs i també gràcies al voluntaris. Els voluntaris hi juguen un paper importantíssim. Són més un centenar els que fan possible la Fira, especialment el Grup Dona i el Grup de Savis participen de la fira, a banda del Grup Dona i Grup Savis.

La fira solidària

La solidaritat és, a més, un dels pilars de la Fira de Santa Llúcia. A banda del pessebre gegant i solidari amb la Marató de TV3, que es pot visitar al Casal de Canyelles durant tot el Nadal, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’UNICEF o l’exposició del Nadal Rosat en benefici del càncer, o el Carrers dels Peluts per afavorir l'adopció dels animals.

La Fira crea ocupació i riquesa al municipi

Però un dels grans èxits d’aquesta Fira de Santa Llúcia són els beneficis que crea per al municipi. A banda de la promoció turística, es una gran oportunitat a tots els comerços i establiments de restauració del municipi. També ho es per a molts canyellencs que instal·len la seva parada i poden comercialitzar els seus productes. I a tot això cal afegir la creació d’ocupació, ja que durant la fira s'han contractat més de 150 persones des del Servei Local d'Ocupació.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans