Nadal 2018

Canyelles es prepara per rebre 75.000 visitants a la Fira de Santa Llúcia aquest cap de setmana

Més de 350 parades de productes nadalencs, exposicions i activitats diverses omplen els carrers del municipi els dies 1 i 2 de desembre

Redacció Canyelles 30-11-2018 10:48 Lectures 2262
Canyelles es prepara per rebre 75.000 visitants a la Fira de Santa Llúcia aquest cap de setmana. EIX

Canyelles es prepara per rebre 75.000 visitants a la Fira de Santa Llúcia aquest cap de setmana. EIX

La Fira de Santa Llúcia arriba a la seva 16a edició carregada de novetats i activitats per a tota la família i amb la fermesa d’haver-se consolidat com la segona Fira de Nadal de Catalunya, arribant als 75.000 visitants en l’edició passada. Els dies 1 i 2 de desembre, els carrers del municipi es tornen a convertir en un gran mercat de Nadal, amb més de 350 parades de productes nadalencs, tradicionals, de jardineria, artesania i alimentació i amb un programa d’actes molt extens, amb més exposicions, més tallers infantils, les tradicionals cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal de la qual es reparteixen més de 9.000 racions, la Haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noel i les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord, el Tió Gegant, i per segon any, la Botiga del Nadal.

Francisco Ibáñez i Sor Lucía Caram a la Fira

Entre les principals novetats d’enguany destaca la participació a la fira de l’il·lustrador Francisco Ibáñez, i de la monja dominica Sor Lucía Caram, que inaugurarà la Fira. A tot això cal afegir:

Una exposició-concurs de diorames a l’Artífex.
La presència d’Itàlia i d’Alemanya com a països convidats amb representació oficial de les poblacions de Castelvecchio  Subequo i Adelschlag.
Noves exposicions temàtiques, entre les quals destaca la que l’artista Lluís Amaré dedica a Mortadelo i Filemón, els personatges més emblemàtics de l’il·lustrador Francisco Ibáñez; el Nadal rosat; un nou pessebre a l’església; l’Espai de Foc; exposició dibuixos infantils Viu la Màgia del Nadal i una gran bola de Nadal.
Un castell de focs dels 16 anys de Fira.
Elecció de l’escudellaire d’honor.
Espectacle de música i poesia, Moments d’Art
Taller infantils de ceràmica ipintura a l’Artífex
Agermanament poble alemany d’Adelshlag


16 anys d’intens treball

Una edició que culmina 16 anys de dura feina que han fet possible que la Fira esdevingui un referent al país, arribant als 75.000 visitants en l’edició passada i amb una aposta per millorar la qualitat edició rere edició, tant de les parades i els productes que es comercialitzen com de totes les activitats i exposicions que hi tenen lloc durant els dos dies de fira. És una fira viva, que creix any rere any gràcies a la implicació de tots els canyellencs i també gràcies al voluntaris. Els voluntaris hi juguen un paper importantíssim. Són més un centenar els qque fan possible la Fira, especialment el Grup Dona i el Grup de Savis participen de la fira, a banda del Grup Dona i Grup Savis.

 

La fira solidària

La solidaritat és un dels pilars de la Fira de Santa Llúcia. A banda del pessebre gegant, solidari amb la Marató de TV3, que es pot visitar al Casal de Canyelles, també hi ha l’acció del Grup Dona a favor d’UNICEF o l’exposició del Nadal Rosat en benefici del càncer.  A més, hi haurà el Carrer dels Peluts, amb parades del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat Penedès-Garraf i diverses entitats locals de defensa dels animals, per promoure l’adopció d’animals.

Més zones d’aparcament

En aquesta aposta per la millora de la qualitat, la fira ha incrementa en cada edició el nombre de places d’aparcament. Hi haurà fins a 14 zones d’aparcament per permetre l’arribada dels visitants: S’han establert una nova zona d’aparcament al costat del pàrquing de l’escola Sant Nicolau que s’afegeix a les ja existents.

Cal destacar, en aquest sentit, que hi haurà places especials per a persones amb mobilitat reduïda, a l’Avinguda del Raval, al lateral de la carretera C-15Z i carrer dels Cirers.

Autobusos  gratuïts des de Vilanova i Vilafranca

Això no obstant, per facilitar l’arribada a la Fira, l’Ajuntament de Canyelles posa en marxa, novament, un servei d’autobusos gratuïts des de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, que funcionarà durant els dos dies de Fira. Les sortides són des de l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès i des de l’estació de ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. Les sortides es fan cada dues hores.

Fira Cardioprotegida

I una altra de les apostes és que Santa Llúcia sigui una fira cardioprotegida. Canyelles, novament, disposa de dispositius de desfibril·lació que estaran a disposició dels agents municipals i dels serveis d’emergència durant els dos dies de Fira de Santa Llúcia.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans