Aplec

La Masia de Santa Bàrbara de Sitges estarà restaurada en un any

L’alcalde Miquel Forns anuncia que la Masia de Santa Bàrbara tindrà un ús social i d’usos de la Jove de Castellers de Sitges

Redacció Sitges 03-12-2018 17:40 Lectures 1572
La Masia de Santa Bàrbara de Sitges estarà restaurada en un any. Ajuntament de Sitges

La Masia de Santa Bàrbara de Sitges estarà restaurada en un any. Ajuntament de Sitges

Sitges ha recuperat aquest diumenge un dels seus aplecs més històrics, el de Santa Bàrbara, un aplec que s’ha organitzat en ocasió de l’acte d’inauguració de la restaurada Ermita de Santa Bàrbara.

L’alcalde Miquel Forns ha anunciat que a partir d’aquesta jornada “l’espai de Santa Bàrbara està pensat per tothom i és vostre”. Com també la Masia de Santa Bàrbara “que volem que sigui un centre cívic, d’ús cultural. Una de les idees que tenim és que la Colla Jove de Castellers de Sitges tingui el seu local per assajar i preparar els castells”.  La restauració de la Masia s’espera inaugurar oficialment per l’aplec de Santa Bàrbara de l’any vinent.

Forns també va dir que “en els propers dies, hi haurà una audiència pública per explicar el nou parc públic, que no volem que estigui del tot urbanitzat i dissenyat per poder passejar. Ha estat treballat amb els grups ambientalistes i un grup de redactors”.
Sobre l’Ermita de Santa Bàrbara, l’Alcalde va dir que “havia estat rehabilitada per la junta de compensació del nou barri de La Plana i Santa Bàrbara, i traspassada a l’Ajuntament de Sitges. A partir d’ara és un espai municipal per a tots els veïnes i veïnes de Sitges i on cada any hi celebrarem l’aplec”.

El representant de la Junta de Compensació de la Plana i Santa Bàrbara, Felip Massot, ha comentat que la Masia “forma part de tot un ampli espai públic, amb bans i fonts, on la gent hi podrà passejar”.

Els actes es van iniciar a les 10 del matí a l’Esglèsia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, on es va recollir la imatge de Santa Bàrbara, iniciant un recorregut fins l’Ermita de Santa Bàrbara, amb les pubilles, autoritats i públic. Al peu de l’ermita es va celebrar una missa després de la qual es van celebrar diferents activitats com el recital de Poesia Barbariana a càrrec de Bàrbara Scuderi i Jordi Triquell. La Colla Jove de Castellers de Sitges va fer un pilar, i tot seguit es va fer l’estrena de la Suite electrònica a Santa Bàrbara interpretada per Florenci Salesas, Cèlia Sànchez-Mústich i Mercè Garcia. Els actes van finalitzar a l’esplanada amb el Concert vermut amb l’actuació del quartet de Dixieland, Apocadixie 4, i les rutes ambientals pel futur nou Parc de Santa Bàrbara organitzades per la plataforma de divulgació Biodiversitat Sitges.

Restauració de l’Ermita de Santa Bàrbara

L’Ermita de Santa Bàrbara s’ha rehabilitat amb la consolidació estructural; la nova coberta; la recuperació de tota la teula antiga; la reconstrucció de la volta; l’estocat amb cal de les parets; la restauració del paviment; la reconstrucció d’una nova porta d’entrada, la consolidació de totes les façanes; i la instal·lació elèctrica.

Pel que fa a l’entorn, s’ha fet una neteja i la col·locació d’una grava als seus voltants, i també, la reconstrucció del mur de contenció de seguint el mateix tractament que les façanes de l’ermita.

Les obres han durat uns sis mesos i la intervenció ha tingut un cost aproximat de 150.000 euros. En una segona fase també es preveu restaurar la masia. L’edifici, que està malmès, es reconstruirà mantenint l’actual façana principal.   

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans