Convocatòria bianual

Convoquen una nova edició dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf convoca aquests guardons per destacar la tasca periodística i d’investigació vers la comarca

Convoquen una nova edició dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal. CC Garraf

Convoquen una nova edició dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf ha convocat la XXII edició dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal. Una iniciativa a través de la qual, l’ens comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb el Garraf, així com donar suport a aquelles persones, que amb els seus treballs periodístics o d’investigació promocionen i donen a conèixer el territori.

Des de l’inici de la seva convocatòria, el 1992, aquests premis serveixen també per homenatjar i recordar Eugeni Molero, escriptor i periodista, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col·laborador en diferents publicacions. Així mateix, des de l’any 2014 incorpora als premis el reconeixement també d’Albert Virella i Bloda, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès i autor de centenars d’articles i diversos llibres, principalment sobre els segles XVIII i XIX. Virella fou fundador, entre d’altres, de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Els premis, de caràcter bianual, mantenen el format de les darreres edicions. Hi poden optar els treballs realitzats en les modalitats de Periodisme Escrit, Audiovisual (ràdio i televisió) o Gràfic, publicats entre l'1 d’abril de 2017 i el 30 de març de 2019. També s’han convocat els premis d’Investigació, als quals es poden presentar estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. Igual que l’any passat hi ha una modalitat d’Investigació per estudiants de batxillerat que poden presentar treballs de recerca realitzats als instituts d’estudis de secundària del Garraf.

La presentació d’aquesta nova convocatòria va tenir lloc ahir dimecres, 19 de desembre, a l’Arxiu Comarcal del Garraf, ubicat al Castell de la Geltrú. A l’acte, Glòria García i Prieto, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, va voler destacar l’esforç de l’organisme que presideix en dotar aquests premis amb 9.000 euros. “A la comarca tenim molt de talent i és important que es pugui reconèixer. Però també cal estimular el treball dels i  les estudiants de la comarca, conjuntament amb els centres que fan dia a dia una tasca cabdal per formar als i les joves del Garraf”.

Aquests guardons convocats pel Consell Comarcal del Garraf tenen la col·laboració de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i del Servei Educatiu del Garraf. En representació de l’Associació de Periodistes del Garraf, Laura Marín, va explicar que el Garraf és una comarca molt rica en activitat periodística, “però els premis també busquen que els professionals de fora del territori puguin presentar treballs relacionats amb la comarca, d’aquesta manera contribuir que es parli del Garraf més enllà dels mitjans locals”. Marín va destacar també la dotació econòmica d’aquests premis, 2.000 euros per cadascuna de les modalitats de periodisme, “que serveixen com un bon ajut per aquests periodistes, molts dels quals no estan assalariats a cap capçalera”.

Per part de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Manel Claver, va destacar la col·laboració entre un ens privat i un de públic com és el cas d’aquesta convocatòria. Claver va valorar també que l’entitat museística va publicar per primer cop al seu butlletí el primer i el segon premi d’Investigació Albert Virella i Bloda, “en la mesura que puguem, continuarem publicant els treballs d’aquests premis perquè la promoció dels mateixos beneficia a tothom”, va afegir. Cal recordar que aquest premi d’Investigació està dotat amb 2.000 euros, a banda de la publicació.

Xavier García, en representació del Servei Educatiu del Garraf, va explicar que aquests premis són una bona manera per incentivar la tasca dels estudiants dels 13 centres de batxillerat que actualment hi ha a la comarca. En aquest sentit va dir que els premis contribueixen perquè els treballs de recerca dels estudiants estiguin contextualitzats al Garraf, “l’any passat ja vam detectar que es van presentar treballs de molta qualitat en relació a la comarca”. García també va comentar i agrair l’esforç del Consell Comarcal del Garraf per dotar aquest premi d’Investigació per a estudiants de batxillerat amb 1.000 euros, dels quals 600 euros són per a l’alumne i 400 euros per al centre educatiu.

El treballs per a totes les modalitats es poden presentar fins el 26 d’abril del 2019. Les bases de la convocatòria es poden consultar al web del Consell Comarcal del Garraf www.ccgarraf.cat

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local