Reis 2019

Indignació a Vilanova pel tracte que han fet alguns mitjans de la cavalcada de Reis (VÍDEO)

L'informatiu de Telecinco va afrmar que les mans que reparteixen cada any els comerciants de Vilanova per saludar ses majestats eren grogues com a mostra de suport a la causa independentista

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-01-2019 14:49 Lectures 8596

La transmissió que va fer TV3 de la cavalcada dels Reis d'Orient de Vilanova i la Geltrú va omplir la ciutat de grans focus per garantir una bona imatge de ses majestats, però també va servir per traslladar el gran focus mediàtic a la ciutat. I el resultat ha indignat molts vilanovins, per una visió esbiaixada que s'ha plasmat en diversos mitjans d'àmbit estatal que es van traslladar a la capital del Garraf per donar cobertura a l'arribada de Melcior, Gaspart i Baltasar.

Comerciants, famílies i polítics locals han criticat a través de les xarxes socials que alguns mitjans intentéssin polititzar l'acte hores abans de l'arribada de ses majestats. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha estat una de les veus més contundents contra dues de les notícies més polèmiques, de Telecinco i El Mundo, que afirmàven que les mans que reparteixen cada any els comerciants de Vilanova per saludar ses majestats eren grogues com a mostra de suport a la causa independentista i que la "parada groga" havia estat a la rambla Principal durant tota la cavalcada: "A #VNG hi ha una excel·lent convivència, no ens utilitzeu amb mentides per generar confrontació, on no n'hi ha! @telecincoes Les mans grogues les donen els comerciants des de fa anys. La parada ANC @pablocasado_ no hi era durant la cavangada sinó al matí, com fan 1 cop al mes.

El focus mediàtic es va posar sobre Vilanova gràcies a la trasmissió que va fer TV3 de la cavalcada i sobretot després de la crida que les entitats sobiranistes havien fer per omplir de groc el recorregut del Reis.

Indignació a Vilanova pel tracte que han fet alguns mitjans de la cavalcada de Reis. Eix
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres