Carnaval 2019

Calafell, Cubelles, Cunit i El Vendrell coordinen els seus respectius carnavals per potenciar l'oferta

La rua del Vendrell començarà a les 7 de la tarda enlloc de les 8 i la de Segur de Calafell a les 10 de la nit enlloc de dos quarts de deu

Ramon Filella El Vendrell 14-01-2019 13:33 Lectures 2852
Calafell, Cubelles, Cunit i El Vendrell coordinen els seus respectius carnavals per potenciar l'oferta. Ramon Filella

Calafell, Cubelles, Cunit i El Vendrell coordinen els seus respectius carnavals per potenciar l'oferta. Ramon Filella

Sota la denominació de “Carnaval al Penedès Marítim”, els ajuntaments de Calafell, Cubelles, Cunit i El Vendrell coordinaran aquest any els respectius carnavals amb l'objectiu de potenciar l'oferta i evitar situacions de competència o incompatbilitat d'horaris. La idea de coordinar-se feia temps que estava damunt de la taula, però no ha estat fins ara que els quatre municipis s'han posat d'acord per a tirar endavant el projecte.

Sobre el terreny, els principals canvis es produiran en els retocs d'horaris de les rues del Vendrell  i Segur de Calafell que coindeixen sempre el mateix dia (aquest any l'1 de març). La rua del Vendrell començarà a les 7 de la tarda enlloc de les 8 i la de Segur de Calafell a les 10 de la nit enlloc de dos quarts de deu. D'aquesta manera es facilitarà que les diverses comparses i carrosses participants puguin desplaçar-se d'un lloc a l'altre amb la major comoditat possible.

La tinent d'alcalde del Vendrell, Eva Serramià, ha explicat que “estem molt satisfets del diàleg a quatre bandes que hem tingut en els darrers mesos que ha donat el fruit de la coordinació que avui presentem”. Per la seva banda, la regidora de Turisme de Calafell, Teresa González, ha assenyalat que “estem davant la primera gran acció conjunta del Penedès Marítim que en el futur s'ampliarà amb més qüestions”.

Paquet turístic pel cap de setmana

El regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, també ha avançat que de cara al cap de setmana de Carnaval (29 de febrer i 1 i 2 de març) s'està a punt de tancar un acord amb el gremi d'Hostaleria del Baix Penedès per a que els hotels i restaurants dels quatre municipis ofereixen un paquet d'oferta dels seus productes per als visitants. Casañas ha explicat que “ja tenim l'acord i només fa falta acabar de lligar la manera de fer-ne la publicitat més adequada”.

Raül Mudarra, regidor de Turisme de Cubelles, s'ha mostrat igualment molt satisfet per un projecte conjunt que ha de dinamitzar molt l'oferta turística dels quatre municipis costaners de la comarca. Cubelles i Cunit ja treballen plegats en aquesta aspecte des de fa temps, però ara la inclusió de El Vendrell i Calafell és un pas endavant molt rellevant.

De cara l'any que ve, els quatre municipis es marquen l'objectiu d'unificar les respectives bases de les quatre rues de Carnaval tant a nivell de permis com de condicions per a prendre-hi part. Al tractar-se d'un tema administratiu no ha estat possible engegar-ho aquest mateix any, però per a l'edició del 2020 ja es podrà parlar de bases unificades.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No