Festival de música

El Festival Barnasants torna a l’Alt Penedès

Gelida, Subirats, Sant Llorenç d’Hortons i Vilafranca presenten sis concerts dins del Barnasants

Redacció Vilafranca del Penedès 25-01-2019 20:28 Lectures 2470
El Festival Barnasants torna a l’Alt Penedès. Ajuntament de Vilafranca

El Festival Barnasants torna a l’Alt Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Ahir es va fer la roda de premsa de presentació de la nova edició del Banasants a l’Alt Penedès amb la presència del director del Festival Pere Camps, de l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, i dels regidors Josep Anfruns (Gelida), Lluïsa Sueiro (Subirats) Jaume Julibert (Sant Llorenç d’Hortons), Raimon Gusi (Vilafranca del Penedès).

El Barnasants portarà la programació per les Illes Balears, l’Alguer, l’Aragó, el País Valencià, a banda de Catalunya i per primera vegada el Festival Barnasants tindrà presència a Vilafranca del Penedès, sumant-se a la proposta de concerts que ja s’oferien des de l’Alt Penedès en les poblacions de Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Subirats.

El Festival Barnasants és un festival internacional de cançó d'autor i un projecte cultural que se celebra anualment des de 1996 i liderat per l’activista cultural Pere Camps.

El festival ofereix en aquesta 24a edició i sota el lema “Feixisme mai més” un total de 104 actuacions. El concert inaugural anirà a càrrec del penedesenc Cesk Freixas, el 25 de gener a Barcelona, amb la presentació del nou disc Festa Major. Enguany el país convidat és l’Uruguai amb el plat fort de Daniel Drexler i un bon reguitzell de músics uruguaians dedicats a la cançó d’autor.

Durant l’acte es van presentar els 6 concerts que es faran a l’Alt Penedès.

La programació a l’Alt Penedès

JOANJO BOSK

8 de febrer, a les 20.30h, Centre Agrícola de St. Pau d'Ordal (Subirats)

Cançons de terra i llibertat

Cançons de terra i llibertat Joanjo Bosk, que va inaugurar el Barnasants de l’any passat, torna en aquesta edició amb un nou espectacle. Es tracta de Cançons de terra i llibertat, on Bosk interpreta clàssics de la cançó universal i del cançoner popular antifeixista. Al crit de ‘Terra i llibertat!’, clam històric dels desposseïts, el cantautor posa veu i sentiment a grans cançons de Léo Ferré, Paco Ibañez, Ovidi Montllor, Victor Jara, Raimon, Leonard Cohen, etc. Un cant viu contra el segrest de les utopies.

Entrades a: https://barnasantstickets.cat  - Oficines de l’Ajuntament de Subirats – A taquilles des d’1 hora abans de l’espectacle.

Preu: 8/10€

Èric Vinaixa

22 de febrer, a les 20.30h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca

Caos a mig camí

És el cinquè disc (tercer en solitari) d’Èric Vinaixa, el més ambiciós quant a composició, producció, arranjaments i interpretació. Un treball on fa un pas més enllà en el seu gust pel preciosisme, l'emoció, la intimitat, la sensualitat, la varietat de colors i la intensitat, i que no deixa de ser l'evolució natural dels seus treballs anteriors.

Amb un llenguatge propi hereu de les seves arrels pop, rock, blues, soul i d'autor més vintage, Caos a mig camí ens parla a cor obert de les reflexions vitals d'un músic i recull la seva manera de veure el món. 

S’acompanya amb la banda integrada pels músics Roger Julià, Albert Greenlight, Jordi Vilà, Àngel Valverde i Marc Sendra.

Entrades: http://espectacles.vilafranca.cat  - Teatre Cal Bolet cada dijous no festiu de 18h a 20h -  A taquilles des d’1 hora abans de l’inici de l’espectacle.

Preu: 15/17€

Col·labora: Bodegues Pinord

IVETTE NADAL I CAÏM RIBA

2 de març, a les 19.30h, al Centre Cultural de Gelida

Ritme Interior

Entre el pop i la bohèmia, Ivette Nadal ens presenta en format duet, amb guitarres acústiques, veus i efectes, buscant l’essència de l’ànima i l’àngel de les cançons, Ritme Interior, l’espectacle que ha concebut amb Caïm Riba. El recital és una revisió dels seus quatre discs anteriors. Quatre treballs que integren poesia i lletres inspiradíssimes. El cistell de Nadal, però, és generós i també ofereix temes nous. Nou material d’aires rítmics, amb estralls de rumba i un pòsit més alegre.

Entrades: www.gelidaescultura.cat - Oficines de l’Ajuntament de Gelida – Àgora vins i copes - A taquilles des d’1 hora abans de l’espectacle.

Preu: 9/10€

Les Kol·lontai

10 de març, a les 19h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca

Cançons violeta

Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i lvette Nadal són Les Kol·lontai. Les quatre cantautores presenten el disc Cançons violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat, on interpreten cançons que parlen de dones que lluiten i estimen.

Prenent el nom de l’activista Alexandra Kollontai, una de les figures més importants de la revolució bolxevic i defensora i promotora dels drets i les llibertats de les dones, les quatre cantautores s’uneixen i musiquen diferents escriptores de diverses èpoques i territoris com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Rosa Fabregat o Montserrat Roig, entre d'altres.  Les cançons parlen de la dona treballadora, de la maternitat, el sexe, la dona dins el món de la cultura i el compromís, la violència masclista...

Temes escrits per dones i amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança.

Concert programat dins dels actes del 8 de març a Vilafranca en el marc del Dia Internacional de les Dones.

Entrades: http://espectacles.vilafranca.cat  - Teatre Cal Bolet cada dijous no festiu de 18h a 20h -  A taquilles des d’1 hora abans de l’inici de l’espectacle.

Preu anticipat: 16-18€ /18-20€

MERCÈ SAMPIETRO i EDUARD INIESTA

31 de març, a les 19h, a la Unió Casal Gelidenc

La paraula: exili de l’exili

La força de la paraula creadora, la paraula correctora de la realitat, la paraula que construeix en l’altre i per a l’altra és en la particular veu poètica de Maria Mercè Marçal l’eina de re­flexió i revisió, de vida i de mort, de l’amor i de la dona. Dona ferma i lluitadora, desacomplexada i militant, Marçal forjà amb les paraules, la vida; i amb la poesia, el món. A vint anys de la seva desaparició l’actriu Mercè Sampietro i el compositor Eduard Iniesta al centre de l’escenari, li retornem la paraula clara i melodiosa, l’extraiem de l’exili per compartir el seu ser i la seva presència.

Entrades: www.gelidaescultura.cat - Oficines de l’Ajuntament de Gelida – Àgora vins i copes - A taquilles des d’1 hora abans de l’espectacle.

Preu: 10/12€

CRIS JUANICO

6 d'abril, a les 22h, a la Sala de St. Llorenç d'Hortons

Cris Juanico ens ha preparat un concert íntim a duo, amb un repertori que inclou una selecció de les millors peces que l’han acompanyat al llarg dels més de 25 anys de carrera musical, des dels seus inicis amb Ja T’ho Diré fins a l’actualitat. Per a aquest concert, el menorquí de Ciutadella vindrà acompanyat de Quim Ribó a la guitarra; no hi faltaran peces i melodies prou conegudes.

Entrades a: https://barnasantstickets.cat  - Oficines de l’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons – A taquilles des d’1 hora abans de l’espectacle.

Preu: 5€

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans