Festival de cinema

Argentina s'omple de cinema de la mà de Sitges

A Pinamar i Buenos Aires s’hi exhibiran diversos títols seleccionats pel Festival de Sitges

Redacció Sitges 14-02-2019 10:01 Lectures 1735
Argentina s'omple de cinema de la mà de Sitges. EIX

Argentina s'omple de cinema de la mà de Sitges. EIX

Argentina torna a impregnar-se de l’esperit de Sitges, per segon any consecutiu. L’aliança entre el Festival i la plataforma Blood Window es renova i celebrarà del 17 al 20 d’abril el segon Festival Internacional de Cine Fantástico y de Terror Blood Window Pinamar. La novetat d’enguany és l’estrena de la primera Semana de Sitges a Buenos Aires, del 22 al 26 d’abril.

L’acord s’ha firmat aquests dies durant l’European Film Market (EFM) de Berlín, on Sitges hi ha estat present. El conveni té com a objectiu enfortir els vincles de col·laboració i participació entre ambdues parts; afavorir l’intercanvi d’activitats i continguts, i contribuir a l’impuls de talents emergents en cinema fantàstic a Iberoamèrica.

Durant quatre dies, a Pinamar s’hi exhibirà el més destacat del cinema de gènere actual, amb una selecció de títols que comptarà amb l’assessorament del Festival de Sitges. Directors, productors i talents reconeguts hi seran convidats. D’altra banda, la Semana de Sitges a Buenos Aires –que se celebrarà a continuació de Pinamar–  programarà una sèrie de títols que seran seleccionats i presentats per representants del Festival de Sitges.

El subdirector del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Mike Hostench, ha manifestat el desig de “ser cada vegada més presents a Llatinoamèrica en general i a Argentina en particular. El Festival Blood Window Pinamar és una plataforma privilegiada per a nosaltres. L’entusiasme que vam viure per part del públic i de les institucions de Pinamar a la primera edició va ser extraordinari i va marcar l’inici d’una fantàstica col·laboració”.

Blood Window és una plataforma de promoció de talents llatinoamericans especialitzats en cinema de gènere fantàstic desenvolupada per l’Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales d’Argentina (INCAA). Col·labora i participa en els principals festivals, mostres i mercats especialitzats arreu del món, entre els que destaca Sitges.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No