26a edició

Músics d'Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran el Festival d’Orgue d'Igualada

El certamen se celebrarà del 3 i el 31 de març a la Basílica de Santa Maria

Músics d'Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran el Festival d’Orgue d'Igualada. Ajuntament d'Igualada

Músics d'Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran el Festival d’Orgue d'Igualada. Ajuntament d'Igualada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Músics arribats de Catalunya, València, Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia protagonitzaran la 26a edició del Festival Internacional d'Orgue d'Igualada. El certamen, que se celebrarà del 3 al 31 de març, estarà dirigit per l'igualadí Joan Paradell i Solé, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà. Del cartell destaquen els concerts de Tomasz Adam Nowak, l'East Trio West, Renata Marcinkuté Lesieur i Nicolò Antonio Sari. Tots els concerts seran a la Basílica de Santa Maria i l'entrada és gratuïta.

La inauguració, el dia 3, anirà a càrrec de Pablo Márquez, organista titular de la catedral de València, i la Coral Mixta d'Igualada dirigida per Alfred Cañamero. Junts interpretaran composicions de Buxtehude, Telemann, Bach i Cimarosa.

Paral·lelament, el dijous, 7 de març, se celebrarà la presentació d' 'El Llibre d'orgue de Prats de Rei de Domingo Montfort (1801-1870)', de la Col·lecció Calaix de Solfa, a càrrec de Daniel Vilarrúbias. A continuació, hi haurà una audició de llibertats d'orgue sobre melodies populars extretes del llibre, amb l'organista Héctor París.

El diumenge, 10 de març, tindrà lloc el concert de Tomasz Adam Nowak, organista titular de la Marktkirche St. Lamberti, de la ciutat alemanya de Münster. Oferirà composicions de Byrd, Sweelinck, Johann Christoph Friedrich Bach, Morandi, Brahms ialtres improvisacions.

L'East Trio West, amb la russa Marina Omelchenko a l'orgue i els armenis Oganes Kazarian al duduk i Tehmine Schaeffer com a soprano, interpretaran, el dia 17 de març, composicions de Shiratsy, Pachebel, Bach i Gounod, Ekmalyan, Händel, Böhm, Schubert, Saint-Saëns, Cherepnin, Amirkhanyan, Salieri, Prokofief, Petit, Vavilov, Mozart, amb altres cançons populars armènies i de Webber.

El 24 de març, Renata Marcinkuté Lesieur, catedràtica d'orgue i de clavicèmbal de l'Acadèmia Lituana de Música i Teatre, oferirà composicions de Ciurlionis, Bach, Fauré, Guilmant i Peeters.

La clausura, el diumenge 31 de març, anirà a càrrec de Nicolò Antonio Sari, organista titular de les esglésies venecianes de San Trovaso i de Carmini, que acompanyat pel català Héctor Penadés Estrada al trombó, interpretaran composicions de Bach, Purcell, Franck, Gunsenheimer, Gigout i Guilmant.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local