Carnaval 2019

Quim Torra presidirà les Comparses de Vilanova des del balcó de l'Ajuntament

L'advocat de Carles Puigdemont i figures de l'esport com Enric Masip i Marta Galimany seran altres dels convidats del consistori a l'acte més emblemàtic del carnaval vilanoví

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-02-2019 18:45 Lectures 4708

Aquest diumenge 3 de març se celebra l'acte més emblemàtic i multitudinari del Carnaval vilanoví, les Comparses. I com cada any, els balcons de la Casa de la Vila s'omplen de convidats d'honor "per gaudir de l'acte i fer posteriorment d'ambaixadors de la nostra festa", com ha recordat l'alcaldessa Neus Lloveras, que ha presentat en roda de premsa qui seran aquestes persones, tant de la primera plana de l'àmbit polític, com alguns personatges televisius i persones del món de l'esport, entre d'altres.

Així, diumenge a Vilanova i la Geltrú hi haurà el president de la Generalitat, Quim Torra, i també les conselleres de Cultura, Laura Borràs, i de Salut, Alba Vergés. De l'àmbit polític, hi haurà vilanovins com el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras; la directora general de Centres Concertats i privats, Pilar Contreras; i la Cap d'àrea de Coordinació i Planificació escolar, Judith Barbacil; i també d'altres amb els quals la ciutat treballa estretament, com l'alcalde de Sitges i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns; el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez; i el delegat a Catalunya del Front Polisari, Mah Yahdih.

Al balcó de l'Ajuntament hi haurà també l'advocat i economista Jaume Alonso Cuevillas, conegut per ser advocat de Carles Puigdemont; el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; i el bioinformàtic Roderic Guigó, coordinador del Departament de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica.

Pel que fa a personatges del món de la televisió i el cinema, hi haurà la presentadora Esther Bertran, que va presentar la Cavalcada de TV3 des de Vilanova i la Geltrú; l'actor Joan Valentí, que és el personatge "Pau" del Club Súper 3; el director d'actors del Club Súper 3, el vilanoví Pere Puig, que ha estat pregoner dels Tres Tombs d'enguany; i el director de cinema i de documentals Albert Solé i Bruset.
També es comptarà amb diversos representants del món de l'esport, com l'exjugador d'handbol Enric Masip o l'atleta Marta Galimany, una de les atletes catalanes més reconegudes actualment.

A banda, l'alcaldessa ha recordat que "des de l'equip de govern pensem que l'Ajuntament és la casa de tots, per això des de fa uns anys sortegem 5 passis dobles per a que vilanovins i vilanovines puguin gaudir les Comparses des del balcó, i convidem 120 persones grans de la ciutat a veure-les des dels balcons de la biblioteca Joan Oliva".

Les Comparses de diumenge comptaran amb la participació d'un centenar de banderes. A cadascuna de les 7 guerres hi haurà 14 entitats, excepte en dues, que seran de 15 entitats. En el cas de les infantils, 18 banderes per guerra. Es calcula que hi haurà una seixantena de parelles de mitjana per bandera.

Lloveras ha volgut recomanar a qui no hagi comprat encara els caramels, que se sumin a la iniciativa de l'ECOCARAMEL, una iniciativa de la FAC i La Vinagreta per lluitar contra els residus plàstics a les clavegueres i al mar.
També ha volgut destacar la instal·lació d'un Punt Lila per prevenir les violències masclistes als espais d'oci, i la instal·lació de punts d'aigua per a evitar la deshidratació de tothom qui estigui de festa. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No