Carnaval 2019

El Carnaval de Calafell superarà els 6.500 comparsistes en cadascuna de les tres grans rues

Tot a punt per a les celebracions, amb un ampli dispositiu humà i tècnic

Redacció Calafell 01-03-2019 9:22 Lectures 2748
El Carnaval de Calafell superarà els 6.500 comparsistes en cadascuna de les tres grans rues. Ajuntament de Calafell

El Carnaval de Calafell superarà els 6.500 comparsistes en cadascuna de les tres grans rues. Ajuntament de Calafell

El Carnaval de Calafell superarà els 6.500 comparsistes en cadascuna de les tres grans rues que se celebren. L’Ajuntament té a punt un important dispositiu humà i de mitjans tècnics per fer-ho possible i que tothom pugui gaudir del Carnestoltes més lluït i participatiu de tota la Costa Daurada.

En la rua d’aquest divendres, 1 de març, a Segur de Calafell, hi ha inscrites 48 carrosses, amb 5.462 participants, i 18 comparses sense carrossa, amb 1.191 persones: en total, 6.653 inscrits. A la rua de dissabte, 2 de març, a la Platja de Calafell, s’han inscrit 48 carrosses, amb 5.484 participants, i 15 comparses sense carrossa, amb 1.076 inscrits: en total, 6.560 persones. I finalment, a la rua de diumenge, 3 de març, al Poble de Calafell, s’han apuntat 50 carrosses, amb 5.519 participants, i 14 comparses sense carrossa, amb 997 inscrits: en total, 6.516 persones.

“El Carnaval és la festa més multitudinària que fem a Calafell al llarg de l’any i té un retorn econòmic molt important pel gran moviment de gent que hi ha, sobretot les tres nits de rua”, explica la tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González.

La regidora destaca que “hi ha moltes comparses i carrosses d’altres municipis que es posen en marxa amb la finalitat de venir al Carnaval de Calafell, perquè és una festa molt atractiva i amb moltes singularitats, entre elles que siguin tres nits, quan a gairebé tot arreu és una nit”. González destaca, en aquest sentit, el paquet turístic que els municipis del Penedès Marítim han tirat endavant per vendre una experiència de Carnaval durant aquests dies i que esperen que sigui un altre reclam.

Mesures de seguretat

Els actes, sobretot les rues, tindran les mesures de seguretat que s’han implantat en els darrers anys, amb efectius policials, barreres fixes i un servei de vigilància i control d’accessos, per prevenir incidències que puguin sorgir pel tràfec de milers de persones que hi haurà al llarg del cap de setmana. Recordem que a banda dels 6.500 participants, s’espera una afluència de públic d’entre 30.000 i 40.000 persones.

La Policia local de Calafell hi desplegarà tots els seus efectius, reforçats per prop de mig centenar d’agents dels Mossos d’Esquadra. A més, la nit de divendres hi haurà 61 vigilants de seguretat; la nit de dissabte, 182; i la tarda de diumenge, 33. També hi participarà el grup local de Protecció Civil.

Recordeu que la zona de desfilada està acotada per tanques i que el públic s’hi ha de situar al darrera. Per creuar el carrer, cal fer-ho pels punts previstos i quan deixi passar el personal de seguretat. Hi haurà 1.800 tanques i 70 obstacles de formigó. També s’han previst zones d’afectació dels actes, en les quals no es podrà circular ni estacionar, i que, a més, es faran controls a les entrades del municipi (més informació en aquest enllaç).

També hi haurà un important dispositiu d’atenció sanitària. A les tres rues hi haurà en servei diferents ambulàncies de suport vital bàsic i intermedi, i personal sanitari a peu que farà rondes al llarg del recorregut. La nit de dissabte, a més, es comptarà amb un hospital de campanya. També hi haurà servei mèdic als dos carnavals infantils.

A més, l’organització comptarà amb un servei preventiu de bombers. Aquest servei col·laborarà en la inspecció de seguretat de les carrosses i vehicles participants i posarà al carrer un servei de guàrdia de bombers de primera intervenció.

L’organització del Carnaval de Calafell vol recordar que, més enllà dels mitjans destinats a garantir la seguretat de les celebracions, l’actitud de les persones participants és bàsica. En aquest sentit, s’aconsella un consum responsable i moderat de begudes alcohòliques, tant per evitar discussions i baralles com problemes de salut potencialment greus.

A més, l’Ajuntament recorda que impulsa la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val”, per aconseguir una festa lliure de violències sexuals. La campanya avisa que  no se’n deixarà passar ni una, a l’hora d’actuar contra qualsevol agressió que pugui produir-se. I recorda també que hi ha moltes actituds que són violència sexual.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No