Centre d'art

La Sala programa les exposicions del 50è aniversari de l'escola Llebetx i 'Territori' de Francesca Calaf

La història del centre escolar i les reflexions d'una artista sobre la fragilitat de l'entorn, protagonistes al març

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-03-2019 16:08 Lectures 1193
La Sala programa les exposicions del 50è aniversari de l'escola Llebetx i 'Territori' de Francesca Calaf. EIX

La Sala programa les exposicions del 50è aniversari de l'escola Llebetx i 'Territori' de Francesca Calaf. EIX

El dijous 7 de març a les 19 h tindrà lloc la inauguració de l'exposició “Escola Llebetx. 50 anys d'un vent que ha fet història” i el dissabte 9 de març a les 19 h obrirà les portes la mostra “Territori” de l'artista plàstica, poeta i fotògrafa vilanovina Francesca Calaf.

La primera de les exposicions s'emmarca dins del programa d'actes que ha organitzat el centre educatiu en el marc de l'aniversari de la seva creació, i es podrà visitar fins al 24 de març. L'escola Llebetx va entrar en funcionament fa 50 anys al carrer de Sant Gervasi de la mà de la Francesca Cabrisses. L'exposició fa un repàs pels cinquanta anys d'història i per les vivències d'una escola amb identitat pròpia que ha treballat i treballa per formar individus lliures i amb esperit crític. 

La segona de les exposicions està organitzada per l'Associació de Dones La Frontissa i es podrà visitar del 9 al 31 de març del 2019.

Després d'anys expressant-se amb colors i formes, seguin temàtiques concretes, Francesca Calaf  parteix  d'un punt on colors, formes i textures, formen un Territori, tant íntim com proper.

L'artista reivindica amb les restes de les troballes del bosc, la relació de dependència amb el sistema que ens envolta, i reflexiona sobre la fragilitat de l'entorn proper, base de la nostra subsistència.

Durant l'acte d'inauguració la Companyia Incunyables de l'Associació de Dones La Frontissa recitaran alguns dels poemes de l'últim poemari d'HAIKUS editat per Calaf.

El diumenge 17 de març a les 12 h hi haurà una visita comentada a càrrec de l'autora, i com a cloenda al recorregut s'oferirà un petit concert amb música del compositor català Josep Planas. Es tracta d'una activitat gratuïta.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No