Activista cultural i feminista

Mor l'artista vilanovina Francesca Calaf

Pintora, fotògrafa i poeta, Cesca Calaf va ser també una destacada activista feminista

Mor l'artista vilanovina Francesca Calaf. EIX

Mor l'artista vilanovina Francesca Calaf. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La pintora, fotògrafa i poeta vilanovina Francesca Calaf ha mort aquest dia de Sant Joan, segons ha comunicat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb una mostra de condol a la família i amics d'aquesta activitats cultural i del feminisme. Cesca Calaf era una artista multidisciplinar atreta pel món creatiu des de la infància. Amb la  primera càmera fotogràfica capta la vida familiar i el seu entorn. I amb el pas dels anys anota tots els esdeveniments posant-hi forma i colors. L’any 1980, entra a l'Escola d’art, on aprèn tècniques artístiques, modelat, mescla de colors, dibuix i perspectiva. Amb l’experiència adquirida comença a investigar, a buscar noves formes d’expressió i tècniques. Compagina la vida artística amb la tasca sanitària com a auxiliar d'infermeria a l’hospital i després d'un temps decideix posar fi a la vida laboral sanitària i dedicar-se de ple a l’art. Comença l’etapa on desenvolupa temàtiques que l'atrauen i que la porten a exposar a diferent indrets. També resideix llargues temporades per l’Aragó, i València desenvolupant-se com artista.

Francesc Calaf, nascuda al casc antic de la Geltrú, es va formar acadèmicament a l’escola d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú i va esdevenir part de la primera promoció d’aquesta escola. Ha compartit el seu estudi entre Olèrdola i Vilanova per bé que, anteriorment havia compartir estudis amb altres artistes a  Barcelona, Castelló, Sitges i Vilanova. El seu llarg currículum artístic es resumeix en projectes tant variats  com: El Color de la Festa (1990); Gats (1995); La mediterrània (1999); Un somni de trens (2003); Arrels (2014) i Territori (2018).

A banda de la seva vessant artística ha desenvolupat tasques de comissària d’exposicions. També ha exercit com a docent a l’Escola d’Art de Sant Pere de Ribes, ha realitzat tallers a la Biblioteca Joan Oliva amb el projecte “Tallers dels Records” per residents hospitalaris de Vilanova; a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes tallers, per adults, per infants; al centre Bonnemaison de Barcelona el taller pedagògic sobre investigació del color i les formes.

Francesca Calaf va impulsar el projecte DONART l'any 2006 des de l'Associació de Dones La Frontissa per ajudar a donar a conèixer la dona creativa. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local