Col·lecció Nacional d’Art

S’instal·la una escultura de Fenosa al Museu d’Art de Cerdanyola

Tempête pourchasssée par le Beau Temps és de 1957. Forma part d’un cicle que Fenosa va dedicar a la Tempestat (la Guerra) i el Bon Temps (la Pau)

Redacció El Vendrell 12-03-2019 9:37 Lectures 1190
S’instal·la una escultura de Fenosa al Museu d’Art de Cerdanyola . Ajuntament del Vendrell

S’instal·la una escultura de Fenosa al Museu d’Art de Cerdanyola . Ajuntament del Vendrell

Aquest passat dissabte 9 de març, el públic del Museu d’Art de Cerdanyola va poder veure ja instal·lada al seu jardí una escultura d’Apel·les Fenosa. Va ser en el marc d’una visita comentada de l'associació d'Amics del Museu d’Art de Cerdanyola, on també es va poder veure la restauració de la gruta modernista, així com la incorporació de les espècies vegetals que apareixen als vitralls i de dues noves escultures, Diàleg d'Elisa Arimany i La tempête pourchasée par le beau temp d'Apel·les Fenosa, dipòsit de la Generalitat de Catalunya (Col·lecció Nacional d’Art).

Tempête pourchasssée par le Beau Temps és de 1957. Forma part d’un cicle que Fenosa va dedicar a la Tempestat (la Guerra) i el Bon Temps (la Pau). En aquest cas aquesta tempestat és la Guerra que es gira, doncs se n’adona que la Pau li ve al darrera. Fenosa era optimista i creia que després de la Tempesta (la Guerra) sempre arriba el Bon Temps (la Pau). És un missatge molt optimista d’ un home que ha patit la Guerra Civil i l’Ocupació alemanya. Després va fer Beau temps pourchassant la Tempête, 1978-1979, que és a l’Avinguda Gaudí de Barcelona i a la Defense de París.  I Beau Temps, 1978-1985, que Fenosa va donar al Monestir de Montserrat.

Salvador Espriu li va dedicar un poema

Fuges, tempesta,
del bon temps, i sofrien,
per la teva ceguesa,
l’or tardoral dels freixes,
cansada son de masos.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans