Museus de Sitges

La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss

‘Ebrar’, de Tyszblat, protagonitza la Peça del Mes

Les cinc obres ingressades al fons de la Fundació se sumen a la llista de la col·lecció general, integrada per 130 peces de 61 artistes diferents

Redacció Sitges 26-03-2019 9:47 Lectures 1418
La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss. Museus de Sitges

La Fundació Stämpfli rep quatre obres de Michel Tyszblat i una de Hugh Weiss. Museus de Sitges

L’ampliació de la Fundació Stämpfli ha estat acompanyada de la incorporació de cinc noves obres que han ingressat al fons de la seva col·lecció. Es tracta d’una pintura del nord-americà Hugh Weiss i quatre del francès Michel Tyszblat, una de les quals, Ebrar, protagonitza la Peça del Mes, aquest divendres vinent 29 de març (18h), a la mateixa Fundació Stämpfli.

Les cinc obres ingressades al fons de la Fundació se sumen a la llista de la col·lecció general, integrada per 130 peces de 61 artistes diferents. En tots els casos, són obres donades a la Fundació Stämpfli pels mateixos artistes, els seus hereus o galeristes, a petició del matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli.

Les quatre obres de Tyszblat daten dels anys setanta i vuitanta: Contesol 7 (1971), Ebrar (1974), Esplande Beaubourg (1984) i Elle logabal (1989). Les dues primeres estan fetes amb poliuretà sobre tela i les dues segons corresponen a dos olis. Michel Tyszblat (París, 1936 – 2013) va integrar als anys seixanta el grup d’artistes de la Figuració Narrativa; posteriorment, la seva obra va experimentar en la deconstrucció de l’espai abans de decantar-se per una major gestualitat, penetrar en l’informalisme i abordar camins entre l’abstracció i la figuració.

Ebrar protagonitza la Peça del Mes de març, aquest divendres 29 (18h). La presentació anirà a càrrec del professor Ferran Martínez Sancho. L’obra està exhibida en el nou disseny de la Sala 2 de la Fundació Stämpfli, al costat de pintures de Pierre Buraglio, Peter Knapp, Jan Voss o Pavlos.

La peça de Hugh Weiss es titula Chapiteuax (1985) i també ha arribat en les darreres setmanes a la nova sala de reserva de la Fundació Stämpfli. Hugh  Weiss (Filadèlfia, 1925 – París, 2007) és un artista que experimenta amb els aspectes onírics, que van d ela mà d’un primitivisme i referències de dibuixos infantils que plasmen la seva obra.  

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No