El mestre

Vilafranquins i vilafranquines podran visitar gratuïtament el Museu Pau Casals del Vendrell

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, impulsant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana

Redacció Vilafranca del Penedès 02-04-2019 10:26 Lectures 708
Vilafranquins i vilafranquines podran visitar gratuïtament el Museu Pau Casals del Vendrell. EIX

Vilafranquins i vilafranquines podran visitar gratuïtament el Museu Pau Casals del Vendrell. EIX

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pau Casals signaran dijous dia 11 d’abril un conveni en el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” que permetrà que tots els ciutadans i ciutadanes del municipi de Vilafranca del Penedès puguin visitar gratuïtament el Museu Pau Casals en el període 2019-2021.

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, impulsant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana i garantint que el Mestre continuï essent un dels referents culturals de la nostra memòria col·lectiva.

Pau Casals va crear a l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un dels 10 millors museus d’Europa dedicats a un músic, i un servei de vocació pública obert tot l’any, que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. A més de la preservació del llegat del Mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes.

La col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca a la Fundació Pau Casals ajudarà que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

La signatura del conveni es plasmarà el proper dijous 11 d’abril, a les 20h, a l’auditori de VINSEUM en un acte obert en el que hi haurà la participació de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet, del director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, per part del Vinseum, del seu President, Joan Tarrada,  i per part del l’Ajuntament, de l’alcalde Pere Regull i dels regidors Joan Manel Montfort i Raimon Gusi.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament