World Circus Day

11 companyies actuaran a Vilanova en el Dia Mundial del Circ aquest cap de setmana

El Teatre Principal sempre celebra el Dia Mundial del Circ amb la programació d'un espectacle de circ dirigit a tots els públics. Enguany és Envà, de la companyia Amer i Àfrica

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-04-2019 12:52 Lectures 2554
11 companyies actuaran a Vilanova en el Dia Mundial del Circ aquest cap de setmana. Ajuntament de Vilanova

11 companyies actuaran a Vilanova en el Dia Mundial del Circ aquest cap de setmana. Ajuntament de Vilanova

El Teatre Principal i l' Escola de Circ Saltimbanqui, un any més, uneixen esforços per tal d'organitzar la celebració del Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú, que enguany serà els dies 13 i 14 d'abril. La celebració s'emmarca en el 'World Circus Day', on hi ha programades activitats arreu del planeta durant el mateix cap de setmana.

Escola de Circ Saltimbanqui ha programat tot un seguit d'espectacles al carrer aquest dissabte i diumenge al matí. Seran un total d'11 companyies que actuaran a la plaça de la Vila i a la plaça de les Neus: Malabaring Brutal, Moi Jordana, Heyokka, Penkenio Nahuel, Akro Kraks, Nando Caneca, Maria Cavagnero, Cia. Sputniks, Escola de circ Saltimbanqui, Mr Copini, Penélope y Aquiles i Deux á la Tàche.

Per altra banda, el Teatre Principal sempre celebra el Dia Mundial del Circ amb la programació d'un espectacle de circ dirigit a tots els públics. Enguany podrem veure "Envà", de la companyia Amer i Àfrica, el diumenge 14 d'abril a les 18 h.

Entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, dues persones divaguen a través del moviment, els equilibris, l'humor i la composició de l'espai sobre el concepte de l'estupidesa humana. Amer Kabbani i Àfrica Llorens formen aquesta companyia de circ contemporani centrada en la investigació sobre la tècnica de mans a mans que els porta a cercar un llenguatge propi. "Envà" explora les noves possibilitats en la cerca de la fragilitat del moviment i les formes. L'obra compta amb el suport de la Central del Circ, Hameka Fabrique des Arts de la rue, La Grainerie fabrique des arts du cirque et de l'itinérance. L'any 2018 va rebre a Leioa l'Umore Azoka, Premi al Millor Espectacle.

El Teatre Principal programa aquesta obra en el marc del projecte del qual forma part "De Mar a Mar. Pyrénées de Cirque", amb la Xarxa d'activitats culturals Transversal, en el marc del programa europeu POCTEFA i finançat pel fons FEDER.

Les entrades per "Envà" es poden adquirir per Internet a www.elprincipal.cat, o a les taquilles del Principal dissabte de 17 a 20 h, i una hora abans de l'inici de l'espectacle.

A Catalunya, el Dia Mundial del Circ es coordina en xarxa amb l'Associació dels Professionals del Circ de Catalunya (APCC) i la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (XECC).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament