Festival de música

Joan Dausà, Joan Miquel Oliver, Pavvla, Intana i Delafé Dj s’estrenen al Sons Solers 2019

El certamen arriba a una sisena edició, el proper 12 de juliol, consolidant qualitat i proximitat, música i gastronomia

Bàrbara Scuderi Sant Pere de Ribes 10-04-2019 9:06 Lectures 2449
Núria Moliner, la veu d’Intana, va protagonitzar la presentació d’ahir dimarts del Sons Solers. Bàrbara

Núria Moliner, la veu d’Intana, va protagonitzar la presentació d’ahir dimarts del Sons Solers. Bàrbara

Una idea neix de Sons Solers: no tots els festivals són iguals. L’entorn natural i patrimonial i el menú musical i gastronòmic són els ingredients de la seva singularitat. L’organització ho sap, el públic ho reconeix i tot plegat permet fer gala d’un certamen que arriba a la 6ena edició consolidat, mantenint el format, que ha anat evolucionant des del primer dia, fins a materialitzar-se en una única jornada, quatre (o potser cinc) formacions musicals i un Dj per tancar la festa.

Els canvis enguany no són el continent sinó el contingut: Joan Dausà, una de les propostes musicals amb més arrelament actualment, presenta els seu darrer treball discogràfic, Ara som gegants, amb peces que han esdevingut ja clàssiques en els seus directes. L’obertura del Festival anirà a càrrec de Joan Miquel Oliver. Una altra de les figures que no precisa gaires presentacions. L’ex-líder dels Antònia Font, porta Elektra, el seu cinquè disc en solitari. El surrealisme, la ironia i tot l’univers Oliver es concentren en la seva posada en escena, en aquesta ocasió en la intimitat dels Jardins Mónaco de la Finca Mas Solers.

Tot seguit, i en la pausada vesprada, la banda sonora del festival tindrà veu de dona, amb Pavvla i Intana, la formació liderada per Núria Moliner, al costat de Guillem Callejón (pedal steel, guitarra i teclats), Jordi Mestres (baix, guitarra i teclats) i Ricard Parera (bateria), que han enregistrat el seu segon àlbum, A plan for us, íntegrament a Vilanova i la Geltrú, on també hi tenen el seu local d’assaig.

La festa final anirà a càrrec de la proposta eclèctica de Delafé Dj, (Oscar D’Aniello) conegut per promoure el Hip-Pop... una fusió que no sembla necessitar definir-se i s’explica per ella mateixa.

El director del Festival Sons Solers, Jordi Bernet destaca el cartell musical i l’actiu gastronòmic de la Finca com els eixos sobre els que el certamen ha crescut i s’ha consolidat, al costat d’un públic familiar i jove, que s’ha anat fidelitzant, tant a la comarca com ampliant-se a la província.

L’aforament torna a limitar-se en 1.000 persones, per garantir la comoditat dels accessos a tots els serveis i escenaris, sense massificacions. El sold out de les darreres dues edicions no ha fet ampliar el nombre d’entrades, que en la primera edició estava en 600 i s’ha anat incrementant.

Núria Moliner, la veu d’Intana, va protagonitzar la presentació d’ahir dimarts, amb un exquisit repertori de dues peces del darrer disc, per a un privilegiat públic... Abans, va destacar que l’atmosfera d’un festival en que no ha participat però coneix, li suggereix “la textura d’un espai idoni per transmetre la seva música”. Ara només cal esperar al 12 de juliol, adquirir les entrades abans no s’esgotin i disposar-se a gaudir de la banda sonora de la nova edició del Sons Solers. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No