Sant Jordi 2019

Rafel Nadal i Oriol Junqueras lideren les vendes en català a nou dies de Sant Jordi

Matilde Asensi i Gonzalo Boye, els autors de ficció i no ficció més venuts en castellà del 8 al 14 d'abril

ACN/ Pere Francesch Barcelona 16-04-2019 13:42 Lectures 3411
L'escriptor Rafel Nadal amb el seu nou llibre 'El fill de l'italià'. ACN

L'escriptor Rafel Nadal amb el seu nou llibre 'El fill de l'italià'. ACN

'El fill de l'italià' (Columna) de Rafel Nadal i 'Contes des de la presó' (Ara Llibres) d'Oriol Junqueras van liderar les vendes en català en ficció i no ficció, respectivament, la setmana del 8 al 14 d'abril a nou dies de la celebració de Sant Jordi, segons dades de Libridata. Pel que fa als més venuts en castellà, a la primera posició de ficció hi ha 'Sakura' (La esfera de los libros) de Matilde Asensi i en no ficció, '... Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso' (Roca) de Gonzalo Boye. LibriData és una plataforma digital online que enregistra la venda diària de llibres a més de 150 punts de Catalunya, entre llibreries i grans superfícies.

Pel que fa els més venuts en català, A Nadal, l'acompanyen en les primeres posicions, 'El millor d'anar és tornar' (Rosa dels Vents) d'Albert Espinosa; 'El fibló' (Columna) de Sílvia Soler; 'Digues un desig' (Enciclopèdia Catalana) de Jordi Cabré i 'Entre el cel i la terra' (Columna) de Gerard Quintana. Després del llibre de Junqueras en no ficció en català, hi figuren 'Tres dies a la presó' (Rosa dels Vents) de Jordi Cuixart i Gemma Nierga; 'Esperança i llibertat' (Ara Llibres) de Raül Romeva; 'Cuina mare' (Columna) de Joan Roca i '1 judici (polític) i 100 preguntes' (Símbol) de Jaume Alonso Cuevillas.

Respecte els més venuts en castellà a Catalunya, en ficció, després d'Asensi, hi figuren 'Lo mejor de ir es volver' (Grijalbo) d'Albert Espinosa; 'Esa bruma insensata' (Seix Barral) d'Enrique Vila-Matas; 'Todo lo que sucedió con Miranda Huff' (Suma de letras) de Javier Castillo i 'Los asquerosos' (Blackie Books) de Santiago Lorenzo. En no ficció, acompanyen el llibre de Boye, 'El director' (Libros del KO) de David Jimenez; 'El crash, tercera fase' (Roca) de Santiago Niño-Becerra; Marian Rojas Estapé (Espasa Libros), i 'Un apartamento en Urano: Crónicas del cruce' (Anagrama) de Paul B. Preciado.

Literatura infantil i juvenil

Quant a la literatura infantil i juvenil, el llibre en català amb més vendes és un títol ben propi de l’època, ‘La llegenda de Sant Jordi’ (Estrella Polar), d’Emma Martínez, que porta 107 setmanes a les llibreries. En castellà, el més venut és 'Los secretos de youtube' (Mr Ediciones) de Thegrefg.

Més informació

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No