Any Perucho

Una cantata obrirà el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho a Albinyana

La cantata porta per títol “Els somnis de Pamela” i està composta i ideada per Manel Sañudo, professor de música de l'escola d'Albinyana

Redacció Albinyana 24-04-2019 10:04 Lectures 2730
Una cantata obrirà el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho a Albinyana. Ajuntament d'Albinyana

Una cantata obrirà el centenari del naixement de l'escriptor Joan Perucho a Albinyana. Ajuntament d'Albinyana

Aquesta diada de Sant Jordi, Albinyana ha aprofitat l'acte de lliurament de premis del 20è concurs literari dedicat a l'escriptor Joan Perucho i en la presentació dels nous capgrossos del municipi -creats a partir del monstruari fàntastic que va idear- , per donar a conèixer que el proper mes de juny s'estrenarà una cantata a Albinyana que serà l'obertura de la programació que al llarg de l'any 2020 es desenvoluparà per commemorar el naixement de Joan Perucho.

Aquesta cantata porta per títol “Els somnis de Pamela” i està composta i ideada per Manel Sañudo, professor de música de l'escola d'Albinyana. És un recorregut musical cantat basat en  alguns dels llibres de Perucho. S'estrenarà a final de curs i serà interpretada pels alumnes de l'escola albinyanenca.  En l'acte d'avui s'ha lliurat per part de l'autor una còpia dels textos i partitures a Sofia Perucho, filla de l'insigne escriptor.

Joan Perucho va néixer el 1920. Poeta, novel·lista, crític d'art i articulista. Publicà poesia, prosa poètica, narració curta, novel·la, articles periodístics, crítica d'art, llibres de viatges i memòries. Va estiuejar i passar molts de caps de setmana a Cal Groc, una senyorial casa situada al carrer Major del poble. L'any 1995 es va decidir posar el nom de l'escriptor a l'escola del poble. Va morir el mes d'octubre del 2003.

Maria José Garrido guanya el concurs literari

També s'han conegut els guanyadors de la vintena edició del  concurs literari Joan Perucho. En la categoria d'adults l'obra guanyadora ha estat presentada per Maria José Flores Garrido, veïna del propi municipi. En la categoria infantil les joves estudiants  residients a la Papiola, Cèlia Sevil i i Ingrid Alfaro han obtingut el primer i segon premi respectivament. El lliurament de premis l'ha presidit la directora de l'escola, Marta Grífols, l'alcalde albinyanenc, Quim Nin, la regidora de Cultura, Rosa Ribas i la filla de l'escriptor, Sofia Perucho.

Previ al lliurament de premis, s'han presentat els capgrossos que han  fet nens i nenes amb els seus pares en un taller dirigit per l'artesà de la Serra d'Almos, Joan Miró, durant els darrers mesos. Aquesta iniciativa de l'àrea de cultura municipal ha permés dotar d'una dotzena de capgrossos amb personatges imaginaris de la literatura de Perucho i un amb la fesomia del propi escriptor. Aquestos nous elements sortiran en cercavila pels carrers i places durant les properes festes majors i també romandran a disposició del centre escolar per les seves festes i activitats de lleure. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No