Capella de Sant Miquel

Castellví de la Marca posa en marxa la segona fase de la restauració del Castellot

L'objectiu és aprofundir en l’estudi i excavació arqueològica de tota la zona de l’entorn del Castellot

Redacció Castellví de la Marca 24-04-2019 10:15 Lectures 1872
Castellví de la Marca posa en marxa la segona fase de la restauració del Castellot. Agents rurals

Castellví de la Marca posa en marxa la segona fase de la restauració del Castellot. Agents rurals

Castellví de la Marca acaba d’aprovar el projecte de la consolidació de la capella de Sant Miquel i de l’entorn del Castellot. Els autors del projecte són els arquitectes Francesc Albín i Collet, Josep Sánchez Ferré, Lluis Albín Ruiz, els mateixos que se’n van encarregar de la primera fase en la qual es va restaurar la torre, retornant-la al seu estat original.

Aquesta segona fase està formada principalment per tres accions. La primera d’elles té com a objectiu aprofundir en l’estudi i excavació arqueològica de tota la zona de l’entorn del Castellot per definir els elements estructurals claus del jaciment, com els habitacles i el traçat de la muralla. També es realitzaran treballs de consolidació de les estructures existents, en concret a la zona de la capella de Sant Miquel. I, finalment, després d’haver interpretat i valorat les restes es realitzarà un recorregut sobre plataformes elevades que permeti la visualització de la muralla i dels espais ocupacionals sorgits durant les excavacions.

L’actuació comporta un cost total de 221.000€, dels quals s’han aconseguit subvencions per 128.000€. La previsió de l’inici de les obres és l’estiu de l’any que ve. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No