Preestrena

El productor sitgetà Àngel Mora, presenta a Sitges el film 'Regresa el Cepa'

Es tracta d'un documental que reconstrueix la història del film 'El Crimen de Cuenca' de Pilar Miró, l'estrena del qual es va paralitzar durant 19 mesos, ara fa quaranta anys

Redacció Sitges 16-05-2019 9:42 Lectures 2492
El productor sitgetà Àngel Mora, presenta a Sitges el film 'Regresa el Cepa'. EIX

El productor sitgetà Àngel Mora, presenta a Sitges el film 'Regresa el Cepa'. EIX

La pantalla del Cinema Prado de Sitges acollirà la preestrena del film 'Regresa El Cepa' del director Victor Matellano i produït pel sitgetà Àngel Mora.

El documental ens porta quaranta anys enrera quan es rodava a Belmonte i pobles propers, "El crimen de Cuenca" de Pilar Miró. Una cinta que després va segrestada militarment i la seva directora processada. La pel·lícula es va convertir en un dels grans èxits del cinema espanyol, i la seva estrena a Espanya va significar un exemple d'avanç de la democràcia i de la llibertat d'expressió.

Pilar Miró va demostrar la seva valentia en defensa de la pel·lícula amb el seu contingut íntegre, en moments tan convulsos com el 23-F, en un món d'homes, aquell moment en què gairebé no hi havia dones directores al cinema espanyol.

L'actor que va interpretar "El Cepa" a la pel·lícula de Pilar Miró, Guillermo Montesinos, torna als llocs de rodatge quaranta anys després, els llocs reals del "Cas Grimaldos", per trobar-se amb els veïns.

La seva visita serveix de fil conductor del documental en què seran entrevistats especialistes, juristes, ex responsables institucionals, guionistes, membres de l'equip i actors de la pel·lícula de Pilar Miró.

Hi participen amb el seu testimoni al documental: Gonzalo Miró, Héctor Alterio, Assumpta Serna, Mercedes Sampietro, José Manuel Cervino, Francisco Casares; els guionistes Lola Salvador i Juan Antonio Porto, la cap de producció Sol Carnisser, el director de fotografia Hans Burmann, la maquilladora Paquita Núñez, el músic Antón García Abril, el director de doblatge Claudio Rodríguez, l'ajudant de direcció Miguel Àngel Díez.

La preestrena del film, que tindrà lloc el dijous, 23 de maig a les 20:30 h al Cinema Prado de Sitges, comptarà amb la presència del productor sitgetà Àngel Mora.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres