Consell Comarcal

28 treballs opten als Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal

De les propostes presentades enguany 18 formen part de les modalitats de Periodisme i 11 de les d’Investigació

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-05-2019 15:13 Lectures 2791
El jurat dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal. CC Garraf

El jurat dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal. CC Garraf

Un total de 28 treballs opten la XXII edició dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal, que convoca el Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i del Servei Educatiu del Garraf. Els premis, de caràcter bianual, mantenen el format de les darreres edicions. Hi poden optar els treballs realitzats en les modalitats de Periodisme Escrit, Audiovisual (ràdio i televisió) o Gràfic, publicats entre l'1 d’abril de 2017 i el 30 de març de 2019. En aquesta categoria s’han presentat 18 treballs: 11 en la modalitat de Periodisme Escrit, 6 en la modalitat de Periodisme Audiovisual i 1 treball en la modalitat de Periodisme Gràfic.

Als premis d’Investigació es poden presentar estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. de la comarca del Garraf. A la modalitat d’Investigació per estudiants de batxillerat es poden presentar treballs de recerca realitzats als instituts d’estudis de secundària del Garraf. S’hi han presentat quatre treballs en la Modalitat d’Investigació i 7 en la modalitat d’Investigació pera a Estudiants de Batxillerat. El jurat dels premis va realitzar la reunió de deliberació aquest dijous 16 de maig, al vespre, a la Masia d’en Cabanyes. El veredicte del jurat es donarà a conèixer aquest dissabte 18 de maig, a les 12.30 h, a la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú. A l’inici de l’acte, la periodista Laura Marín, farà una reflexió històrica dels Premis Molero i Virella i Bloda. Seguidament, la presidenta del jurat i del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia presentarà els guardons i els membres del jurat donaran a conèixer els premis i els lliuraran.

Cal recordar que el jurat dels Premis de Periodisme Eugeni Molero està format per: Alba López, guanyadora del Premi Eugeni Molero de Periodisme Escrit el 2018, periodista a Catalunya Ràdio, Canal Blau o, més recentment coordinadora de continguts a L'Eco de Sitges, entre d’altres mitjans; Carles Castro, guanyador dels Premis Molero de Fotografia en tres ocasions, fotoperiodista amb 30 anys de trajectòria a la premsa local i nacional, actualment corresponsal de La Vanguardia al Penedès i director d'Eix Diari; Míriam de Lamo, periodista, ha treballat a mitjans com El Punt Avui, El Periódico i Descobrir, actualment és redactora d'Eix Diari. El jurat dels Premis d’Investigació Albert Virella i Bloda està format per: Àngels Pares, llicenciada en geografia i història, llicenciada en filologia catalana, catedràtica d’ensenyament secundari i investigadora, actualment jubilada; Marijó Riba, gestora i productora cultural i llicenciada en dret; i Xavier Martínez Roig, llicenciat en ciències econòmiques i empresarials, director financer en una empresa de restauració, membre de la junta del Grup d'Estudis Cubellencs, que també valoren la modalitat d’Investigació per a Estudiants. En aquesta darrera modalitat s'hi incorpora en el jurat Xavier Garcia, diplomat en enginyeria tècnica industrial, màster en prevenció de riscos, professor de fabricació mecànica i tecnologia i actualment membre de l'equip del CRP-Garraf.

El Consell Comarcal del Garraf aporta una dotació 9.000 € als premis: 2.000 € per cadascuna de les modalitats de periodisme, 2000 € per al Premi d’Investigació i 1.000 € per a la modalitat d’Investigació per a Estudiants de Batxillerat (600€ per a l’alumne i 400€ per al centre educatiu). El Consell Comarcal del Garraf a través dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de Periodisme i Investigació Comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb el Garraf, així com donar suport a aquelles persones, que amb els seus treballs.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No