Teatre

Oscar Jarque: ”Pare, vull ser actor!”

El roquetenc Oscar Jarque està de gira amb l’obra “Si no te hubiese conocido” de Sergi Belbel, amb Unax Ugalde, Marta Hazas i Marta Santandreu com a companys d’escenari

Bàrbara Scuderi Sant Pere de Ribes 19-05-2019 20:45 Lectures 3467
L'actor roquetenc Oscar Jarque està de gira amb l’obra “Si no te hubiese conocido” . EIX

L'actor roquetenc Oscar Jarque està de gira amb l’obra “Si no te hubiese conocido” . EIX

La carrera d’Oscar Jarque ha estat constant des de fa més d’una dècada. Ara, de gira per tot l’Estat, amb Si no te hubiese conocido¸ comparteix escenari amb Unax Ugalde, Marta Hazas i Marta Santandreu, sota la direcció de Sergi Belbel. L’actor roquetenc combina el final de la gira amb la preparació dels nous treballs que el mantindran de passeig per diferents escenaris, inclòs el Grec, fins a la tardor. Aquesta mateixa setmana, després d’haver estat a Castelldefels, viatja amb la companyia fins a terres andaluses, i “de Roquetas de Mar a les Roquetes, que vindré a votar”.

Els seus records d’infantesa neixen al costat del desig de ser actor; al Teatre Municipal de les Roquetes (ara en rehabilitació) i amb el grup de teatre amateurs de Joan Rodríguez i amb Núria Anglada, va interpretar alguns dels seus primers papers a principis dels anys 90. “El pare treballava a la Pirelli, i encara recordo la seva cara quan de ben petit li vaig dir, papa, vull ser actor!”. La tenacitat, la preparació, el desig i el seu talent, li han permès créixer en una carrera constant, que ha consolidat. Tot i així, primer va començar estudis d’enginyeria, “però estava segur que em caurien tots els ponts!”. De seguida va iniciar la formació artística en diferents acadèmies d’interpretació i sorgiren les primeres feines. Als trenta anys se li obriren les portes de l’Institut del Teatre i va ser l’inici d’una nova etapa que l’ha dut als més rellevants escenaris i petites sales; al cinema però sobretot al teatre. “Per la televisió ja sóc gran...!”. Papers còmics i tragèdies, de tota la seva àmplia experiènci li agrada el treball que va realitzar sobre Fernando Pessoa i el que realitza amb la Companyia Pàrking Shakespeare, amb qui aquest estiu forma part del repartiment de la tragèdia L’amansiment de la fúria, sota la direcció de Carles Rovira.

Entusiasta, amant de les lletres i la música, confessa haver viscut “moments molt freaks”. Ara fa una dècada, al costat de Robert Englund, “el Freddy Krueger que tots portem dins”, en un rodatge en anglès i amb equip italià, en que Oscar Jarque interpretava el fill del conegut actor, “sort que per un trauma no havia de parlar, perquè tampoc entenia res!”, explica tot rient. Els musicals, una gira per Sudamèrica i una formació continua, han forjat en Jarque un actor del funambulisme, equilibrat, inquiet i sempre creixent al costat de les seves interpretacions. Els èxits, dels que no presumeix, responen a la seva humilitat i a la seva sensibilitat pel teatre i per la vida. Passeja el seu art de forma versàtil, ja sigui en grans o petits escenaris, on la proximitat reconeix que desperta una interacció amb el públic que li agrada.

Si no te hubiese conocido, l’espectacle amb que tanca gira el proper mes de juny, és un viatge a través de relacions i decisions en que l’atzar ha situat a Jarque (amb Belbel al costat) en la mateixa perplexitat que el poema de Pessoa, Noche Terrrible, tantes incerteses obria.

En l’obra, els personatges intervenen en una doble dimensió en que s’escriu la vida, o potser s’esborra. L’amor, en universos paral·lels, pot esdevenir enemic dels propis desitjos i viceversa. Caldrà anar al teatre a descobrir-ho. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No