Poesia

Sitges es prepara per rebre els poetes per a la 13a Festa de la Poesia

La festa de la Poesia se celebrarà del 5 al 7 de juliol i tindrà com a poetes festejats: Sebastià Perelló Begonya Mezquita Víctor Obiols, Míriam Cano, Ernest Farrés, i Jaume C. Pons Alorda i Carmen Borja (en llengua castellana)

Redacció Sitges 17-06-2019 11:55 Lectures 974
Sitges es prepara per rebre els poetes per a la 13a Festa de la Poesia. Festa de la Poesia

Sitges es prepara per rebre els poetes per a la 13a Festa de la Poesia. Festa de la Poesia

La Rebuda dels Poetes amb la banda de música i autoritats de la vila, el proper 5 de juliol, serà un any més el primer dels actes de la Festa de la Poesia de Sitges que aquest any se celebrarà del 5 al 7 de juliol. A continuació, s’iniciarà la cercavila amb balconaires d’excepció com l’advocada Magda Oranich i l’actor Toni Albà. Amb motiu del centenari de la ciutat-jardí de Terramar, els poemes que, des dels balcons, es recitaran durant la Rebuda dels poetes (5 de juliol a les 18 h) seran triats d'entre els textos que van publicar-se dins la revista sitgetana Terramar (1919-1920). D’aquesta manera, s’entrarà de ple en la bombolla hipnòtica i arrauxada de la Festa de la Poesia.

Els poetes festejats enguany són Sebastià Perelló (que arriba de Mallorca), Begonya Mezquita (de València), Víctor Obiols, Míriam Cano, Ernest Farrés, Carmen Borja (en llengua castellana) i Jaume C. Pons Alorda.

Les actuacions de Les Sélénites i de tres joves poetes, Pol Guasch, Maria Isern i Marçal Parcerisa, que dedicaran els seus versos als set poetes festejats, protagonitzaran un espectacle on s’enllaçaran talents i veus de diversos llocs del món (dia 5 de juliol a les 22.30 h al Racó de la Calma).

El concert íntegrament personalitzat amb Magalí Sare i Sebastià Gris (veu, flauta, cajón i guitarra), formarà part del Recital de cloenda, on se sentiran les veus i els poemes dels set poetes homenatjats a la 13a Festa (dia 6 de juliol a les 22.30 h als Jardins del Retiro).

L’espectacle Captura d'Ànimes, basat en episodis de la vida dels set poetes, oferirà una nova i màgica performance, creació de la companyia La Tija (dia 6 de juliol, a les 19 h al Saló d’Or del Palau Maricel).

La Festa de la Poesia, ideada i dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, està organitzada per l'Ajuntament de Sitges i compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, la festa compta amb  col·laboracions d’empreses sitgetanes, entitats i persones a títol individual. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré