Festa Major 2019

El ‘Dissabte a la brava!’ dona el tret de sortida als actes principals de la festa major de les Roquetes

El pregoner Marcelo Arenas, fundador de l’Associació de Festes de les Roquetes i actiu en altres entitats culturals, serà l’encarregat d’obrir la Festa Major el diumenge

Redacció Sant Pere de Ribes 19-06-2019 9:41 Lectures 1444
La dragona de les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

La dragona de les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Després que els veïns i veïnes de les Roquetes hagin escalfat motors amb els actes previs, arriba el cap de setmana de Sant Joan per celebrar la Festa Major d’estiu de les Roquetes. Per animar a la gent a sortir al carrer, l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes farà un assaig general a la plaça de la Vinya d’en Petaca dijous 20 de juny a les 20 h i els Castellers de les Roquetes ho faran divendres a les 21 h al mateix emplaçament.

L’endemà s’ha batejat com el “Dissabte a la brava!” una jornada (11 h a 17 h a l’esplanada del Centre Cívic) que inclou classe de zumba, concert vemouth i paellada popular. A continuació es vestiran els gegants de les Roquetes a la plaça de la Vinya d’en Petaca (17.30 h), després tindrà lloc al mateix indret l’obra de teatre ‘La Gran Família’ (18.30 h) i l’actuació castellera (19 h).

A la nit, de les 23 h fins les 4 h a la plaça Llobregat, tindrà lloc la Gran Festa Musical del 25è Aniversari de l’Associació de Festes Populars amb l’actuació del grup local Zona Norte, la banda tribut a Queen ‘Play the Game’ i una sessió amb el DJ Montana Max.

El pregoner Marcelo Arenas, fundador de l’Associació de Festes de les Roquetes i actiu en altres entitats culturals, serà l’encarregat d’obrir la Festa Major el diumenge 23 de juny a les 13 h al saló de plens de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca, i en acabat es farà un enlairament d’un pilar de castells acompanyat el toc de gralles, i l’encesa de la Traca d’inici.

A les 18.30h, prendrà el relleu l’exhibició dels balls blancs i foc, i a continuació des de la plaça de la Vinya d’en Petaca començarà la cercavila de vigília. Al vespre, sopar de revetlla de Sant Joan al Casal de la Gent Gran (8 €) i a la nit, castell de focs piromusical al passeig de Santa Eulàlia a partir de les 23 h. En acabar, hi haurà una cercavila de baixada des de el passeig de Santa Eulàlia fins a l’Avinguda Catalunya per enllaçar amb el ball de revetlla a càrrec de l’Orquestra Nueva Alaska a la plaça del Llobregat.

El dia de Sant Joan, 24 de juny, al migdia hi haurà una actuació amb les corals Ginesta i Rondalla al casal de la gent gran, que a la tarda acollirà un ball de Festa Major. A les 18 h tindrà lloc l’exhibició de les colles adultes dels balls blancs i versos satírics de Ball de Diables Diabòlics, Ball de Diables Petits Diabòlics i Gitanes Joves i Colla de Gitanes Veteranes a la plaça de la Vinya d’en Petaca. Serà abans de donar iniciar a la cercavila coll avall.

I els actes continuaran el dissabte 29 de juny al matí amb una botifarrada popular (9 h) i atraccions infantils (10 h) a la pl. del Llobregat i festival de l’escuma amb tobogan d’aigua a l’esplanada del centre cívic L’Espai al migdia (13 h). A la tarda, a les 19 h, se celebrarà el Festival d’estiu de Dansa de l’Associació Siente El Ritmo, a la pista exterior del Pavelló Miguel Teca Torres.

Els darrers actes seran l’actuació d’havaneres amb rom cremat amb el grup Els Pescadors de l’Escala a la plaça Mediterrània, el dissabte 29 a les 22 h i la matinal motera el diumenge 30 de juny a la pl. Llobregat amb les actuacions de Costuritas Rebeldes, Baron Brandy, Tambors del Ball de Diablesses de les Roquetes i animació amb Alexandro Eventos. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres