Festa Major 2019

Giorgio Serafini, els Búhos i Enrique Vázquez, pregoners de les festes majors d’aquest estiu a Calafell

Els pregons es faran el 28 de juny (Platja), el 12 de juliol (Poble) i el 9 d’agost (Segur)

Redacció Calafell 19-06-2019 10:36 Lectures 1455
Giorgio Serafini ha estat un dels restauradors més coneguts de Calafell. Ajuntament de Calafell

Giorgio Serafini ha estat un dels restauradors més coneguts de Calafell. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat els noms de les persones que faran els pregons de les festes majors d’aquest estiu. Al pregó de Sant Pere, a la Platja, serà Giorgio Serafini; al pregó de la Santa Creu, al Poble, el grup musical Búhos; i al pregó de Sant Miquel, a Segur, Enrique Vázquez.

Giorgio Serafini ha estat un dels restauradors més coneguts de Calafell. Es va jubilar a principis de 2017 i va tancar l’emblemàtic “Giorgio”, que havia obert el 1968. Serafini, nascut a Itàlia, s’havia afincat a Calafell el 1963. Durant gairebé mig segle, pel seu restaurant hi havien passat nombroses personalitats del país i del món. Giorgio havia impulsat, a més, la creació de diferents quadres col·lectius amb la participació dels principals noms de la pintura catalana actual. De fet, les parets de l’establiment eren una valuosa pinacoteca.

De la seva banda, Buhos és un popular grup musical, fundat a Calafell l’any 2005. El lideren els calafellencs Guillem Solé (veu) i Jaume Nin (guitarra). Conreen un rock molt festiu, amb influències del reggae i l’ska. La seva trajectòria té dues etapes. La primera, des de la fundació fins a 2013, en què tocaven bàsicament versions i pocs temes propis. A partir de 2014, amb la formació renovada, s’aboquen als temes propis i els seus discs, a raó d’un cada dos anys, són grans èxits. Les seves aparicions mediàtiques els han consolidat com uns dels grups més destacats del país.

Finalment, Enrique Vázquez és una persona amb llarga trajectòria a l’esport local, molt en particular al Club Bàsquet Calafell, del qual actualment és vicepresident. Ha estat al capdavant de les celebracions del 50è aniversari de l’entitat. Amb el pregó no es reconeix tan sols la seva tasca, sinó que també s’honora l’entitat.

El pregó de Sant Pere serà el 28 de juny, a les 19 hores, a la Confraria de Pescadors. El pregó de la Santa Creu, de la seva banda, es farà el 12 de juliol, a les 19 hores, a la plaça de Catalunya. Finalment, el pregó de Sant Miquel serà el 9 d’agost, a les 21.30 hores, a la plaça del Port de Segur.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres