Festa Major 2019

Ribes tanca la festa major amb cinema, música, teatre i esport

Diumenge 7 de juliol a partir de les 10 h torna, per tercer any, la Baixada de Carretons amb sortida a la carretera BV2112 i arribada al Pont de la Palanca

Redacció Sant Pere de Ribes 27-06-2019 12:41 Lectures 2364
La Baixada de Carretons de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

La Baixada de Carretons de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Un cop superats els actes principals de Festa Major de Sant Pere 2019, celebrats aquest cap de setmana, la festa continuarà la primera setmana de juliol amb una programació diversa de cinema, música, teatre i esports. Dimarts 2 de juliol, a les 17 h, Cinema Ribes projectarà a la sala Bell-lloc els documentals “Recordis Ribes 1930-1950” i “Recordis Ribes i les Roquetes 1950-1975”. L’entrada és lliure i l’acte serà presentat pel músic i comunicador Esteve Molero. Dimecres 3 s’inaugurarà el Cinema a la Fresca amb una copa de cava pels assistents a la projecció de “Bohemian Rapsody”, una pel·lícula que mostra l’ascens de la banda Queen a través de les seves cançons icòniques i el seu so revolucionari. Serà a les 23 h a El Pati del Centre Parroquial. I dijous 4 a les 19 h, entrada lliure la Sala Bell-Lloc per gaudir del Cinema en Català, en concret del film d’animació “Atrapa la Bandera”.

Pel que fa a la programació musical, la plaça del Castell acollirà dues actuacions del cicle Música al Castell que organitzen Els Xulius. Seran divendres 5 de juliol amb l’espectacle “Jazzcàntic” de Manel Camp i Gemma Abrié, i dissabte 6 de juliol i “26 anys al 4L” de la mà d’en Quico, el Cèlio, el noi i el mut de Ferrereries (totes dues a les 22 h). Aquests dies també hi haurà espai pel teatre; la sala Bell-Lloc acollirà l’obra “Desitjos”, una representació adaptada i dirigida per Joan Rosquelles, basada en textos de Marta Estrada, Marc Egea i Carles Alberola. Hi haurà una sessió dissabte 6 i un altre diumenge 7 (19.30 h). Les entrades es poden adquirir al Cinema o a la web del Centre Parroquial (https://www.centreparroquial.com/entrades), però també mitja hora abans de l’inici.

Quant a les activitats esportives, des de l’1 al 5 de juliol, es celebra el 78è Campionat de Truc Torneig Josep Espach al Palmerar de l’Entitat Ger (cal inscripció prèvia). Dissabte 6 de juliol, a les 16 h a la plaça de l’Església es donarà el tret de sortida a la gran clàssica ciclista per a corredors d’elit i sub-23, un total de 130 km al voltant d’un circuit que passa per Ribes, Vilanova i la Geltrú, Canyelles i Ribes. En arribar de nou a la plaça s’entregarà el 51è Trofeu Abelard Trenzano. Més tard, a la plaça de la Vila, Diada Castellera de la Festa Major de Sant Pere (19 h) amb els Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers de Poble Sec.

Diumenge 7 de juliol a partir de les 10 h torna, per tercer any, la Baixada de Carretons amb sortida a la carretera BV2112 i arribada al Pont de la Palanca. Qui vulgui participar s’ha d’inscriure’s enviant un email a gemmabtt@gmail.com. A la tarda, passades les hores de més calor, hi ha prevista una activitat oberta per tothom: “Vine i Juga” (18 h) a les pistes de tenis de Can Macià, organitzada pel Club Tenis Ribes.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres