Música

El Festival Jardins Terramar es consolida com una de les cites de l’estiu entre el turista nacional i estranger (vídeo)

El Pop Up és el nou escenari del talent local i mercat d’artesania, un dels atractius diferencials del certamen

Bàrbara Scuderi Sitges 01-07-2019 0:29 Lectures 2285
Ferran Fanlo, Carles Gilibets i Juan Ramon Rodríguez, els directors del Festival Jardins Terramar.. Eix

Ferran Fanlo, Carles Gilibets i Juan Ramon Rodríguez, els directors del Festival Jardins Terramar.. Eix

El Festival Jardins Terramar de Sitges, del 19 de juliol al 4 d’agost, arriba a la segona edició consolidat com una de les ofertes culturals de l’estiu que atrau el turisme. La combinació de l’escenari de l’Auditori en l’entorn dels jardins centenaris de la vila, amb un segon escenari amb el talent local, resumeix l’aposta per un turisme que opta per una oferta també atractiva per a residents. El Festival ha realitzat acords amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges i ha treballat al costat del consistori per aconseguir ser un dels atractius turístics de referència local, al costat dels Museus de Sitges i les platges. Sira Puig, cap de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, al costat d’Alejandro Eguía, representant del Gremi, situen el camí encetat com un bon auguri. Les dades ho confirmen. El nou portal web del Festival, que registra la informació de la procedència del públic, compta amb un ampli ventall d’orígens.

De l’estranger, el Festival Jardins Terramar atrau sobretot un públic de Nova York i Londres. Respecte al turisme de la península destaquen les ciutats de Sevilla i Madrid. I ja entre el públic del país, Barcelona, Hospitalet, Badalona, Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, són les principals ciutats d’on procedeix gran part del públic que també cerca allotjament a Sitges durant el Festival. Finalment, un massiu públic del Garraf i del Penedès es consagra com el més proper, principalment de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès.

El cartell internacional, amb Joan Baez, George Benson i Rick Astley i l’especial nit dedicada a les bandes sonores de John Williams i God Save The Queen són alguns dels atractius del públic estranger i nacional, al costat d’un clàssic com el Duo Dinàmico; les veus comercials i juvenils d’Aitana i Morat; i reconegudes estrelles com Hombres G, Melendi, Niña Pastori i Luis Fonsi. A més el Festival reserva un espai per als més petits, com s’ha programat en les edicions anteriors, en aquesta ocasió protagonitzat per la Família del Súper3.

El Pop UP, un espai d’accés gratuït, amb més música, artesania i gastronomia

La programació de talent local, amb formacions musicals d’origen nacional i internacional amb el nexe comú de ser producció d’Art D.O sitgetà, ha ampliat el Festival al nou Pop Up. Un market amb artesania i un cartell propi amb més d’una desena d’artistes locals, nou escoles de dansa i una mostra d’artistes plàstics. Es tracta d’una aposta que organització i Ajuntament han volgut consolidar i ampliar. Fins a 56 estands de comerços locals i artesans de Sitges participen durant els dies del Festival en aquest nou espai, que compta amb un racó gastronòmic de food trucks i dos escenaris, el musical i el d’arts escèniques.

Un festival dins del Festival, d’accés gratuït, amb segell propi, original i de qualitat, que és un aparador del talent local.

Obre el cartell K-Liu, Premi Enderrock de Grup Revelació 2018. Els sitgetans fent una parada de la gira del nou disc arribaran al Pop Up el 19 de juliol. La resta de formacions que actuaran a l’escenari del Village són Betson, Apocadixie Cotton Pickers, Ninot, Doo-arte, Dewinter, LlØrenz, Esteve Molero & Vela Llatina, Mälmo 040, Rumbalmins, Full time losers, Kinetics i Pintant la Pachamama. Una programació de l’Associació La Palmera Torta, que des de la primera edició del Jardins Terramar ha estat al costat del talent local musical i promovent i divulgant la música en directe. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No