Festa Major 2019

Els balls de la patusca i de panderetes de Canyelles estrenen vestits per festa major

La trobada bastonera infantil i el correfoc donen el tret de sortida a la programació aquest dissabte

Míriam de Lamo Canyelles 10-07-2019 12:58 Lectures 3176
L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la regidora de Fires i festes, Carme Massana, han presentat el programa de la Festa Major. Míriam de Lamo

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la regidora de Fires i festes, Carme Massana, han presentat el programa de la Festa Major. Míriam de Lamo

Un nou concert de festa major, el proper 13 de juliol a la nit, i l'estrena dels vestits del Ball de la patusca i del Ball de panderetes són dues de les novetats destacades de la festa major de Canyelles d'enguany. La programació mantindrà la majoria dels actes tradicionals, com la cercavila de “la pujada”, l'ofici de festa major o les activitats infantils, amb un parc inflable i una festa de l'escuma per als més petits, però traslladarà les activitats esportives al setembre, amb motiu de la festa major petita i la inauguració de la primera fase de les obres del pavelló. L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la regidora de Fires i festes, Carme Massana, han presentat el programa d'actes aquest dimecres al matí.

La festa en honor a Santa Magdalena s'iniciarà aquest cap de setmana amb dos dels seus plats forts: la trobada bastonera infantil, que enguany celebra la seva cinquena edició, i que comptarà amb colles procedents de Sant Quintí de Mediona, Llorenç del Penedès, i Olèrdola, a banda de les dues colles locals, que realitzaran una cercavila pel poble el dissabte 13 de juliol a partir de les 19 hores; i el Correfoc, a partir de les 22:30 hores, amb la participació de les Forces Diabòliques de Sanaüja, els Bestialots espurnats de la Sagrada Família, els Calderots de Santa Fe i els Diables de Gelida, a més dels Diables Canyafocs -que estrenaran maces-, els Dracs de Canyelles i els Ma-cabres de Canyelles. A les dotze de la nit de dissabte començarà el nou concert de festa major, a càrrec del grup Veneno en la piel, que actuarà a la pista del Casal.

Castell de focs, el divendres 19 de juliol

Els actes es reprendran el divendres 19 de juliol a les 23 hores amb el castell de focs d'artifici per gentilesa de la Pirotècnia Igual, i tot seguit tindrà lloc un ball de festa major amb l'Orquestra Nueva Alaska, a la pista del Casal. Una disco mòbil amenitzarà l'empalmada del divendres. El dissabte 20 de juliol arriba el torn de les propostes per als i les infants, amb una festa de l'aigua amb inflables -entre ells un tobogan gegant- i una festa de l'escuma, a les onze del matí a la Bassa d'en Llot.

A les 19 hores de dissabte, al saló de plens, Llibert Rovira oferirà el pregó de fest major i s'entregarà la medalla de la vila a l'artista Joaquim Budesca. Tot seguit començarà la cercavila popular “La pujada”, que finalitzarà dins l'església, on les diferents colles realitzaran una ofrena a la patrona en la que els nans tindran un paper destacat. Enguany, aquesta colla és la protagonista del nou monument de la vila, que any rere any impulsa la creació d'una obra d'art dedicada als balls populars, i que en aquest cas s'ubicarà a la rotonda de l'avinguda del Raval amb el carrer Pintor Ramon Sanvisens. Durant la cercavila, el Ball de la patusca i el Ball de panderetes mostraran els seus nous vestits. “La pujada és un dels millors actes de la festa major”, ha assegurat l'alcaldessa, que ha destacat que els balls i l'ofrena a Santa Magdalena dins l'església “és un element que emociona” a totes les persones assistents.

Nou format de la Nit jove

El dissabte també es posa en marxa un nou format de la Nit jove, en la que L'alternativa d'en Joan passa a ser la Factory night amb una nova ubicació, l'avinguda de Vilafranca, a partir de les 21:30 hores. El grup de jazz Rail-Band oferirà música en viu i després punxaran música diversos dj a la pista del Casal. A les 23:30 hores, a la Pista del Casal, es celebrarà un ball amb l'orquestra Pasarela. L'endemà es clourà la programació de la festa major amb la sortida de les autoritats de l'Ajuntament cap a l'ofici, a les 12.15 hores, i un concert vermut amb la Xaranga Chabacana band. El darrer acte serà un concert i un ball a càrrec de l'Orquestra La nova Saturno, que es realitzaran un rere l'altre, amb un descans de quinze minuts, a partir de les 20:30 hores a la pista del Casal.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No