Processó marinera

La Festa de la Mare de Déu del Carme recorda el passat mariner de Sitges

La Festa se celebrarà el proper 16 de juliol i té com a acte central la processó de les barques, que sortirà del Port d'Aiguadolç a les  20 hores al Port d’Aiguadolç

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-07-2019 23:55 Lectures 3118
La Festa de la Mare de Déu del Carme recorda el passat mariner de Sitges. Ajuntament de Sitges

La Festa de la Mare de Déu del Carme recorda el passat mariner de Sitges. Ajuntament de Sitges

Sitges rememorarà el seu passat mariner el proper  16 de juliol per celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme a Sitges i altres poblacions de la costa catalana en honor a la patrona dels pescadors. L'acte central d'aquesta festivitat tradicional i popular serà laprocessó de les barques que començarà des del Port d'Aiguadolç a partir de les vuit de la tarda. La Confraria de Pescadors de Sitges amb les seves barques acompanyaran la Verge juntament amb mariners, navegants, vilatans i turistes. Com marca la tradició, es farà una ofrena flora al mar davant del cementiri de Sant Sebastià en record dels pescadors i mariners difunts. 

En tornar al Port d'Aiguadolç, la festa continuarà amb una cantada d'havaneres a l'auditori. A la mitja part se servirà rom cremat per a tothom i es farà la hissada de la bandera blava atorgada aquest 2019 al Port d’Aiguadolç. Seguidament, continuarà la segona part del concert d'havaneres. 

El programa d'actes d'aquesta tradició religiosa s'obrirà al matí amb la missa en honor a la Mare de Déu del Carme que tindrà lloc a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla a les 11.00 hores. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré