Fòrum Berger Balaguer

Espectacular posada en escena dels guanyadors del 49è Concurs de Piano de Catalunya a Vilafranca

L'apreciat concurs s'ha dut a terme durant els caps de setmana de juny, finalitzant el primer cap de setmana de juliol coincidint amb el Vijazz a Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 17-07-2019 19:34 Lectures 1432
Espectacular posada en escena dels guanyadors del 49è Concurs de Piano de Catalunya a Vilafranca. EIX

Espectacular posada en escena dels guanyadors del 49è Concurs de Piano de Catalunya a Vilafranca. EIX

El passat diumenge 14 de juliol es va celebrar a l'Auditori Fòrum Berger Balaguer la cloenda del 49è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya 2019. L'apreciat concurs s'ha dut a terme durant els caps de setmana de juny, finalitzant el primer cap de setmana de juliol coincidint amb el Vijazz a Vilafranca.

La cerimònia de cloenda va ser espectacular, amb una brillant actuació dels joves pianistes guanyadors del primer premi de cadascuna de les categories, oferint als oients de l'auditori uns nivells de tècnica i musicalitat extraordinaris, superant cada any el nivell de l'any anterior.

L'acte de lliurament dels premis va ser presidit per Ricard Rafecas, recent regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Joan Raventós i Pujadó, patró de la Fundació Pinnae, i Marta Bou, vicepresidenta de la federació de Joventuts Musicals de Catalunya.

En el torn de paraules, Marta Bou va valorar l'esforç en superar les dificultats pressupostàries per arribar a la 49a edició i per aquest motiu des de la federació sempre s'ha fet costat a les Joventuts Musicals de Vilafranca i des de fa uns anys el guanyador de la categoria Sènior participa al circuit 'Xarxa de Músiques a Catalunya' que organitza Joventuts Musicals de Catalunya.

Per la seva banda, Joan Raventós va posar de manifest i agrair el suport que la Fundació Pinnae dona a aquest esdeveniment des de fa més de vint anys que ajuda a fer país, donant oportunitats a joves promeses, no només els que han obtingut un reconeixement, sinó a tots els participants.

Ricard Rafecas, en el seu primer acte com a regidor de cultura, va convidar a tots els presents a fer una parada per conèixer a fons Vilafranca, sigui amb motiu del Concurs o amb un altre. Va sentir una gran admiració en comprovar fins a on arriba el talent dels joves músics que acabava d'escoltar i va fer una descripció de la fusió que existeix entre pianista i piano, comparant-ho amb el que es produeix entre motorista i moto (fent esment a la seva afició per aquest esport i al·ludint al pilot Marc Màrquez), una cohesió que permet als oients gaudir d'unes actuacions musicals tècnicament perfectes i extraordinàriament emotives dins un nivell molt exigent.

Un cop finalitzat i avaluat aquest gran esdeveniment en què Vilafranca va tornar a ser-ne la seu i acollir als millors joves pianistes d'arreu de l'estat, ja es posa la mirada en la pròxima edició que serà la 50a i que se celebrarà a Vilafranca. Per aquest motiu està previst treballar de valent per incloure novetats, que aquestes tinguin un segell i vinculació amb la Vegueria Penedès i sumin per difondre la cultura i la música dels nostres joves estudiants d'escoles de música i apassionats del piano.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No