Escena vilanovina

La nova temporada d'arts escèniques de Vilanova "vol mostrar la cohesió social i cultural de la ciutat"

Divendres 20 es farà la presentació oficial on es podran veure tastos de la propera temporada

Marta González Vilanova i la Geltrú 11-09-2019 20:37 Lectures 3522
La nova temporada d'arts escèniques de Vilanova

La nova temporada d'arts escèniques de Vilanova "vol mostrar la cohesió social i cultural de la ciutat". Marta González

La nova temporada del programa Escena d’arts escèniques, música, arts visuals i cinema de Vilanova i la Geltrú, dirigit per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, vol mostrar la cohesió social i cultural de la ciutat: “Volem que hi hagi una representació de les diferents disciplines artístiques i, alhora, que pugui arribar a tots els interessos i les franges d’edat” subratlla la regidora de cultura, Adelaida Moya.

Un de les línies principals d’Escena és donar suport als creadors locals sota el paraigües del programa Suport a la Creació, SINGULART. Sota aquest programa es presenten:

-Clau de Mar. Grallers de Vilanova i la Geltrú. Un homenatge al 40è aniversari de la fundació del grallers de l’Acord. (25 d’octubre)

-Mareta Bufona. Gràcies per acompanyà’ns! La banda de powerpop presentarà un show amb els hits de la seva discografia, especialment, del cançoner L’àmic mecànic gravat en el mateix Auditori Eduard Toldrà (16 de novembre).

-Isla, de José Luis Bieito on l’artista presentarà una música inspirada pels poemes de la Cristina Grisolía (13 de desembre).

-Mitra, de Saturnàlia. En aquesta ocasió els vilanovins Mar Rojas i David Marfil “Txupi” presentaran un espectacle junt amb els artistes del cicle formatiu superior del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel de Barcelona. (28 de desembre)

-Diu el nen que ha vist un cérvol, d’Àlex Pereira. Representació teatral on es presentarà una reflexió sobre les pors dels nens i com afecten als adults. (25 de gener).

Les altres dues línies destacades són la programació familiar i els projectes pedagògics, aquests últims sota els programes Cantem i Tot dansen que estaran a la temporada de primavera-estiu del proper any. Pel que fa a la programació familiar cal destacar que des de la regidoria han volgut donar-li una estabilitat i allargar aquesta programació des d’octubre fins a juny, en comptes de presentar-la fins al gener com la resta d’activitats.

El detall de la programació es coneixerà aquest divendres dia 20 a partir de les 20h al Teatre Principal, en un acte presentat pel periodista Maiol Roger on els assistents podran veure petits tastos de les activitats programades per aquesta temporada de tardor-hivern.

La venda d’abonaments començarà el 21 de setembre i la venda d’entrades el dia 22. Totes dues a Internet a partir de les 11h i a les Taquilles del Teatre Principal d’11 a 14h i de 17h a 20h.


Tancament de la temporada Primavera-Estiu 2019

Amb la presentació de la nova temporada d’Escena s’han donat també dades del tancament de la temporada anterior. Entre gener i agost del 2019, pels tres equipaments (Centre d’Art Contemporani La Sala, Teatre Principal i Auditori Eduard Toldrà) han passat més de 20.000 visitants i espectadors i entre els equipaments de l’Auditori i el Teatre es van vendre 400 abonaments.

Pel que fa a la part més pedagògica d’Escena, el total d’associacions, entitats i escoles que han organitzat activitats als equipaments locals han estat 43 i, respecte el cinema, s’han fet 43 projeccions i han passat més de 3.500 persones. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No