Art Museum de Sapporo

Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català

L’exposició ‘Barcelona: the city of the artístic miracles’ presenta en cinc ciutats japoneses 120 obres de finals del segle XIX i començament del XX

Redacció Sitges 17-09-2019 12:38 Lectures 1904
Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català. Museus de Sitges

Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català. Museus de Sitges

L’Art Museum de la ciutat olímpica de Sapporo va inaugurar dissabte l’exposició Barcelona: the city of artistic miracles. The essence of Catalonian Modern Art from Modernisme to Avant-garde, que ofereix un complet recorregut pel Modernisme el Noucentisme i les avantguardes catalanes, a través de 120 obres de diferent format: pintures, escultures, dibuixos, fotografies, maquetes, plànols i objectes. L’exposició presenta la transformació que va viure la ciutat en el tombant dels segles XIX i XX i la seva projecció com a territori artístic amb vocació europea. La mostra és itinerant a cinc ciutats japoneses i el Cau Ferrat hi participa amb la cessió de tres obres.

L’exposició suposa una de les mostres més ambicioses per a presentar el Modernisme català a l’exterior. En la seva organització hi participa el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que ha prestat la major part de les obres. Els altres organismes organitzadors són el Museu de Nagasaki i The Kobe Shimbun. La mostra arriba a Sapporo després d’haver-se exposat a Nagasaki i Himeji. Després de la ciutat olímpica viatjarà a Shizouka i, finalment, acabarà a Tòquio, entre el 8 de febrer i el 5 d’abril de l’ant vinent.

Tres obres del Cau Ferrat participen en la mostra: dues pintures de Santiago Rusiñol, La morfinòmona (1894) i Réverie (1894), i una de Miquel Utrillo, Retrat de Suzanne Valadon (1891). La primera, però, ha estat a les dues primeres mostres (Nagasaki i Himeji) i tornarà en les properes setmanes a Sitges En tractar-se d’un dels tresors del Cau Ferrat, el Consorci del Patrimoni ha optat per a que només estigui pocs mesos fora del seu lloc habitual i no el temps de les cinc exposicions.

A més de Santiago Rusiñol i Miquel Utrillo, Barcelona: the city of artistic miracles  presenta obres de Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Joaquim Torres Garcia, Joaquim Mir, Juli González, Josep Clarà, Xavier Nogués i els arquitectes Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch i Josep Maria Jujol, entre d’altres. En els plafons de la mostra també hi ha una imatge de grans dimensions del Cau Ferrat.

Barcelona: the city of artistic miracles reflecteix a través de les obres i la seva presentació la transformació de la capital durant les darreres dècades del segle XIX i començament del XX i el seu reflex en el Modernisme com a moviment cultural que va impregnar la ciutat i el país. L’expansió urbanística de la ciutat, l’exposició del 1888, la influència i l’atracció de París i la irrupció del Noucentisme i de les Avantguardes constitueixen el fil narratiu d’una mostra de notable ambició.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No