Aniversari

Gran acollida a la preestrena del documental del Xicots de Vilafranca "Societat anònima"

La colla castellera ha celebrat aquest cap de setmana el seu aniversari amb estrenes al 4 de 8

Redacció Vilafranca del Penedès 18-09-2019 10:56 Lectures 1968
Gran acollida a la preestrena del documental del Xicots de Vilafranca

Gran acollida a la preestrena del documental del Xicots de Vilafranca "Societat anònima". Xicots de Vilafranca

El passat dissabte dia 14 de setembre els Xicots van actuar en la Diada del seu aniversari fundacional, 11 de setembre de 1982. Acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers d’Esplugues i la Colla Jove dels Castellers de Sitges. Com els darrers anys els de Cal Noi Noi van escollir la plaça de la Constitució per reprendre el fil dels castells de 8 després de la més típica.

Com és normal, en aquesta temporada, es va escollir el 4 de 8. Aquest cop però el castell es va plantejar a plaça no com una estructura consolidada sinó com una de futur. Alguna baixa al tronc i sobretot les fins a cinc estrenes en diverses posicions del castell li van donar al carro gros un caire de repte.

La concentració va ser màxima i després d’un primer peu desmuntat el castell va pujar amb cert tancament però bones mides. La carregada va ser òptima  amb poques correccions i la descarregada va anar acompanyada de més treball però cap entrebanc molt destacable. Les cares de satisfacció es van mostrar de seguida entre els vermells vilafranquins, sabedors que aquest fruit del treball a l’assaig augmentava significativament el potencial de la colla.

Van completar l’actuació amb un cinc de 7 de segura execució en primera ronda però en tercera ronda van fer dos intents desmuntats de 7 de 7 per problemes al pom de dalt en ambdós cassos. Un mer incident d’un castell complex però que tenen ben dominat. Amb un vano al pilar de 5 van acabar la diada.

Els Castellers d’Esplugues van descarregar el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i un pilar de 5. La Colla Jove dels Castellers de Sitges va completar el 3 de 7 amb agulla, el 3 de 7, el 4 de 7, un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota i finalment els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van descarregar la torre de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 amb agulla, un magnífic pilar de 6 i tres pilars de 4. Una diada àgil amb bon ambient casteller de dissabte a la tarda vilafranquí.

Podríem creure amb poc marge d’error que pels Xicots aquesta ha estat l’actuació paradigmàtica de la temporada malgrat no haver bastit el 3 de 8 i l’entrebanc amb el 7 de 7,que es pot obviar. Doncs la renovació i el treball a l’assaig s’hi han vist reflectits com mai. De segur que els vermells tenen ganes d’encarar la gran diada de final de curs, el Roser, amb objectius més grans però això dependrà dels assajos i actuacions que venen. La propera; Santa Tecla a Sitges, dissabte dia 28 de setembre.

Per altra banda, diumenge al matí els Xicots de Vilafranca van organitzar una matinal al cinema Kúbrik de Vilafranca, per fer la pre-estrena de la pel·lícula documental “Societat Anònima” . El públic va omplir de gom a gom el cinema, més de 250 persones van assistir a la projecció, que va finalitzar amb una llarga ovació. El president dels Xicots, Xavi Llenas, va agrair als participants en el procés de micromecenatge l’assoliment de l’objectiu de recaptar més de 3.500 euros, que van fer possible fins a 135 aportacions particulars.

Els directors i creadors del film, Ramon Tort i Raimon Benach, es van mostrar molt satisfets per la feina feta. També va intervenir en l’acte el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, que va posar en valor la importància de fer aquest tipus de projectes, i finalment Maria Olivella, del Cinema Kúbrik, destacava el fet de poder col·laborar en actes com aquest, i encara més, dins la celebració dels seus 25 anys d’història del cinema a Vilafranca.

La vetllada de cine matinal, va finalitzar amb una copa de cava per a tots els assistents, que van poder comentar plegats les intenses sensacions que els havia deixat la pel·lícula.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No