Festival de cinema de Sitges

Sitges aposta per la publicitat més "terrorífica" per promocionar-se

Els tres spots d'aquesta edició han estat creats per l'agència de publicitat China, amb producció de Mamma Team

Redacció Sitges 25-09-2019 10:17 Lectures 2727

Amb la nova campanya per a la seva 52a edició, el Festival de Sitges es reivindica com a referent mundial del fantàstic i homenatja tant a creadors com a fans del gènere i la seva manera tan diferent de concebre el cinema. Un tipus de cinema que, ja sigui des del llenguatge de la fantasia, el terror o la ciència-ficció, desafia les convencions any rere any amb propostes més imaginatives, més atrevides i sovint també -per què no?- més retorçades que les que es puguin trobar en d'altres festivals.

“La majoria de la gent ens molestaríem si algú ens digués que el cap no ens funciona igual que a la resta, que tenim una visió distorsionada o alternativa de la realitat. No obstant, per a un director o guionista del fantàstic això no deixaria de ser una floreta que portaria amb orgull. Forçar els límits d'allò versemblant amb les seves pel·lícules és la seva vida. I Sitges, la seva meca", comenten des de China, agència creadora de la campanya.

Els tres spots que conformen la campanya reflecteixen irònicament aquest univers tan únic dels creadors del fantàstic i la seva suposada incapacitat per adaptar-se a les normes del joc més convencionals i, sovint, excessivament complaents de la publicitat.

Els spots, Detergent, Iogurt i Cotxe han estat dirigits per Günther, mitjançant la productora Mamma Team i tenen produccció executiva d'Albert Soler i David Manchado. Destaca també la col·laboració en el maquillatge i efectes de Fito Dellibarda i KREAT Fx i la direcció de fotografia de Laurent Poulain. La creativitat de la campanya és de China, agència de publicitat del Festival des de 2010, i l'equip ceatiu està format per Rafa Antón, Miguel Ángel Duo i Nico Ordozgoiti.

Segons Rafa Antón, “des de l'agència sempre intentem que hi hagi un equilibri entre idea i posada en escena. No hi ha més remei tractant-se d'un públic tan exigent en el tema visual. El treball de Günther i Mamma Team aconsegueix aquest equilibri amb una barreja de codis que resulta totalment contra natura en un anunci. I aquest fet reforça la idea que existeix un lloc, Sitges, on no només s'entén el risc de crear imatges d'alt impacte, sinó que se celebra amb orgull".

Sitges aposta per la publicitat més
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No