Gira americana

Nova York i Boston també aplaudeixen la vilanovina Laura Farré Rozada

La pianista ha presentat el seu disc a Spectrum, la sala de referència de la música contemporània a la ciutat dels gratacels

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-10-2019 20:09 Lectures 3773
Laura Farré Rozada, després del recital a la sala Spectrum de Nova York. EIX

Laura Farré Rozada, després del recital a la sala Spectrum de Nova York. EIX

La pianista vilanovina presenta el seu disc a Spectrum, la sala de referència de la música contemporània a la ciutat dels gratacels.
Dilluns passat va actuar a Boston convidada per la Boston University.

La sala de concerts Spectrum, al cor de Brooklyn, és el lloc on volen tocar tots els intèrprets de música contemporània a Nova York. Acull estrenes i artistes de l'escena nordamericana i internacional. Cada any programa uns 250 concerts. Els dijous tanquen, però aquesta setmana van obrir portes. Glenn Cornett, el seu director artístic, va fer una excepció per programar "The French Reverie", el CD de Laura Farré Rozada. I la pianista vilanovina no el va decebre. "Ens tornarem a veure", li va dir Cornett a Farré Rozada al final del concert.

La pianista va ser molt aplaudida pel públic. A la sortida del concert algú va comentar:"Truly breathtaking". Es a dir: "realment impressionant". Després dels concerts oferts a Mont-real, Quebec, dies enrere, Laura Farré Rozada estava satisfeta: "Tocar a Nova York ha estat una experiència inoblidable, sobretot per la bona acollida que ha tingut el concert per part del públic i del director artístic".

Abans d'aterrar a Nova York, Laura Farré Rozada va fer parada a Boston. El dilluns dia 7, convidada per la Boston University va presentar el seu disc a la Sala Marshall de la Facultat de Música, amb molt bona acollida d'un públic, format majoritàriament per estudiants. El repertori de "The French Reverie" va obtenir comentaris elogiosos: "Bravo. Meravellós concert i repertori" va afirmar Gila Goldstein, cap del Departament de Piano. I Ketty Nez, professora de composició, s'hi va referir així: "impressionant actuació d'un programa brillant".

Farré Rozada va explicar també als estudiants de Composició i Piano de la universitat el projecte del seu disc i  el transfons de les obres. L'endemà, dimarts dia 8, la pianista vilanovina, que també es Matemàtica, va donar una conferència al seminari de Composició de la Universitat sobre les relacions entre la música i les matemàtiques. Així va explicar com interactuen aquestes dues disciplines en el camp de la simetria i les fractals. Alguns dels exemples es poden trobar al seu disc.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No