Diputació

Nous mapes de patrimoni de Rellinars i Torrelles de Foix

Es tracta d'una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals

Redacció Torrelles de Foix 17-10-2019 16:48 Lectures 1854
Pou de Cal déu negre a Torrelles de Foix.. Ajuntament de Torrelles

Pou de Cal déu negre a Torrelles de Foix.. Ajuntament de Torrelles

L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona ha enllestit dos nous mapes amb inventari d’elements del patrimoni cultural i natural del territori. Una eina essencial perquè els ajuntaments treballin per a la protecció i conservació dels seus bens culturals.

Diumenge passat es va fer la presentació pública del Mapa de Patrimoni Cultural de Rellinars. Aquesta presentació va ser realitzada al Casal de Cultura L’Escola amb representants de l'Ajuntament, encapçalats per l’alcaldessa Marta Roqué.

En aquest mapa s'han inventariat 424 elements, dels quals el 69,5% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 3% documental (fons documentals i d’imatges), 5% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 19,5% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

D'altra banda, el passat 10 d’octubre es va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Torrelles de Foix a l’Ajuntament, fruit del corresponent conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 240 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 91% corresponen a patrimoni immoble, un 1% és moble, un 2,5% documental, un 2,5% immaterial i un 3% natural.

176 municipis ja disposen de mapa de patrimoni cultural

Els mapes del patrimoni cultural es realitzen per tècnics de l’OPC amb la col·laboració de persones de cada municipi que hi aporten els seus coneixements fruit de la seva recerca.

L’OPC realitza des de fa més de 20 anys aquests mapes del municipis de la demarcació de Barcelona per als ajuntaments que ho sol·liciten. Actualment, hi ha 176 municipis on ja s’ha elaborat el mapa i diversos més es troben en diferents processos de realització.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament