En clau de Salut

La Fundació Pinnae apropa la música a l'hospital comarcal de l'Alt Penedès

El cicle de música En clau de Salut consta de 14 concerts en directe ubicats en diferents espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i es distribuiran durant l'any escolar 2019-20.

Redacció Vilafranca del Penedès 23-10-2019 10:53 Lectures 4498
La Fundació Pinnae apropa la música a l'hospital comarcal de l'Alt Penedès. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae apropa la música a l'hospital comarcal de l'Alt Penedès. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, el Consorci Sanitari Penedès Garraf  amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vilafranca,  han signat aquest dimarts el conveni per organitzar un cicle musical de 14 concerts a diferents espais  de l’Hospital  Comarcal de l’Alt Penedès, els concerts tindran una durada d’uns 40 minuts cadascun, amb l’objectiu d’oferir la màxima expressió musical amb la intenció prioritària de propiciar una estada més amable als usuaris de l’hospital penedesenc.

Tot i que el tret de sortida del “ Cicle en Clau de Salut “, va tenir lloc el passat 22 d’agost en un espai habilitat a l’exterior del centre sanitari, la música seguirà sent protagonista a través de les diferents formacions de l'escola Municipal de Música, amb un seguit d’actuacions a càrrec de professors i alumnes, que en diferents formats i estils musicals ben diferents (corda, vent, percussió, coral, Banda Big Band Junior... etc) aproparan la música  als usuaris del centre sanitari.

Novament, la Fundació Pinnae va més enllà amb la intenció de potenciar el creixement, el progrés i sobretot el benestar social millorant l’itinerari vital de les persones.  Ara també vol apropar la cultura i la música a la ciutadania, oferint unes estones musicals i proporcionant un ambient més afable a les persones ingressades, familiars i usuaris en general, que per diferents motius han de passar un temps a l’hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Com a contraprestació d’aquesta acció social desinteressada de l’escola Mª Dolors Calvet, la Fundació Pinnae, l’equiparà amb nous instruments per millorar l’oferta docent als seus alumnes.

Des del CSAPG es valora molt positivament la posada en marxa d’aquest projecte a  l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, ja que en altres centres sanitaris de Catalunya ja s’ha implementat, obtenint molt bons resultats entre els pacients. A més, una de les línies de treball del Consorci és la implementació i promoció de projectes socialment responsables com és aquest impulsat per la Fundació Pinnae.

Els propers concerts del Cicle tindran lloc el 6 de novembre amb l’actuació de l’orquestra de Cambra i piano a les 18 hores i l’11 de desembre amb la Coral de l’escola de Música a les 19 hores. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres