Estrena especial

L'actor Sergi López presentarà el film 'El Viatge de Marta' al Cinema Ribes

'El viatge de Marta' es podrà veure al Cinema Ribes, el proper dijous, 7 de novembre a les 18 h amb una versio doblada al castellà i a les 20 h en versio original en català i francès

Redacció Sant Pere de Ribes 29-10-2019 17:45 Lectures 3184

L'actor vilanoví Sergi López presentarà el seu darrer film 'El viatge de Marta' el proper dijous, 7 de novembre a les 20 h a Cinema Ribes. 'El viatge de Marta' ('Staff only') és un retrat polièdric del turisme occidental a l’Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. Després de la seva premiere mundial a la Berlinale i del seu pas pel Festival de Màlaga i el BCN Film Festival, el film protagonitzat per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada arriba a la comarca.

'El viatge de Marta' es podrà veure a Cinema Ribes, el proper dijous, 7 de novembre a les 18 h amb una versio doblada al castellà i a les 20 h en versio original en català i francès amb subtítols en castellà. L'actor Sergi López assistirà a la sessió de les 20 h on farà una breu presentació.

Neus Ballús, la directora, es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, 'La plaga', que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com a European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes, d’entre els quals destaca el recent documental 'La clàusula Balcells', sobre l'agent literària Carmen Balcells. El film s'ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

Sinopsi

Marta (Elena Andrada), una jove de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, Manel (Sergi López), i el seu germà petit, Bruno (Ian Samsó). La fascinació de Marta per Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos de Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per a satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb Aissatou, una jove que neteja les habitacions de l’hotel, amb qui tendrà una relació més forta del que s’esperava.

'El viatge de Marta' ('Staff only') està produïda per Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes ), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l’ICEC i l'IVC, la coproducció de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No