El mestre

Tres concerts a l'Auditori de Barcelona commemoraran el centenari de l'Orquestra Pau Casals l'any 2020

Una exposició i un concert popular al Vendrell, ciutat natal del músic, completen la programació

ACN/ Xavi Toscano El Vendrell 28-11-2019 21:36 Lectures 3572
Tres concerts a l'Auditori de Barcelona commemoraran el centenari de l'Orquestra Pau Casals l'any 2020. ACN

Tres concerts a l'Auditori de Barcelona commemoraran el centenari de l'Orquestra Pau Casals l'any 2020. ACN

La fundació Pau Casals commemorarà l'any 2020 el centenari de l'orquestra que va fundar el reconegut músic català amb la programació de 3 concerts a l'Auditori de Barcelona el proper mes de juny. L'orquestra de Salzburg, la de París i The Orquestra of The Age of Englishtenment tocaran un recull de les millors peces que va dirigir el mestre Casals en diferents etapes de la seva carrera. La programació del centenari de l'Orquestra Pau Casals, que s'ha presentat aquest dijous, també preveu una exposició simultània a Barcelona i el Vendrell, la seva ciutat natal, una diada de record a Casals i un concert popular. El director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, ha explicat que els actes de celebració pretenen "resseguir l'esperit de Casals, que volia fer arribar la música a tothom".

Els tres concerts a l'Auditori de Barcelona es faran els dies 19, 21 i 22 de juny. Obrirà la programació la Camerata de Salzburg, una de els principals orquestres de cambra a nivell mundial, que comptarà amb el concertino Gregory Ahss a la batuta i el jove violoncel•lista Edgar Moreau. El dia 21 serà el torn de The Orquestra of the Age of Enlightenment, dirigida pel reconegut director Mark Elder i amb el prestigiós pianista Stephen Hough. L'Orquestra de París, dirigida per Hannu Lintu tancarà aquests tres concerts el dia 22 de juny. El director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, ha destacat l'esforç que han fet per aconseguir uns preus populars per aquests concerts "perquè aquest era l'esperit de Casals, que volia fer arribar la musica a tothom".

Prèviament a aquestes tres audicions, el dia 17 de juny, el CaixaForum de Barcelona, acollirà la Diada Pau Casals, un acte-concert amb la participació de Maria Casals i on ja s'ha confirmat que també hi participaran ciutats amb qui Casals hi va tenir un vincle important, com Montevideo o Texas.

A banda d'aquestes audicions a la capital catalana, el Vendrell, la seva ciutat natal l'hi retrà un homenatge el 10 de juliol amb un concert a la plaça nova. Serà un concert simfònic a l'aire lliure per commemorar el concert que Pau Casals va regalar a la seva població l'any 1927. En aquest cas la música anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae dirigida per Jordi Mora i que interpretarà una selecció de les millor obres que habitualment dirigia Casals.

Exposició simultània

Paral•lelament als actes musicals, la Fundació Pau Casals ha preparat una exposició que es podrà veure simultàniament a Barcelona i El Vendrell. Segons ha explicat Nuria Ballester, directora del Museu Pau Casals, "la mostra repassarà la trajectòria de l'Orquestra Pau Casals, alhora que reivindicarà la figura de Pau Casals com a director en tota la seva dimensió". El que es pretén, també es donar valor al "projecte importantíssim" que va ser l'Orquestra Pau Casals, ha dit. Les dues exposicions complementàries es faran al Museu de la musica de Barcelona i al Museu Pau Casals del Vendrell. En aquestes exposicions s'ensenyarà documentació inèdita de l'orquestra que es guarda en arxius de diferents fons, com el de la Biblioteca de Catalunya o el de la pròpia Fundació Pau Casals. Ballester també ha comentat que es treballa en una exposició itinerant per fer arribar Pau Casals a tot el territori.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No