Festival de música

Els Manel, principal sorpresa de la primera jornada del Secret Vida

La cantautora catalana Maria Rodés, els irlandesos Villagers i el rock clàssic de Fur han estat altres protagonistes

ACN/ Àlex Recolons Sant Pere de Ribes 07-12-2019 9:02 Lectures 3168
Imatge a peu d'escenari dels Manel el 6 de desembre de 2019 al Secret Vida. ACN

Imatge a peu d'escenari dels Manel el 6 de desembre de 2019 al Secret Vida. ACN

Els Manel han estat els grans protagonistes de la primera jornada del Secret Vida que aquest divendres a la tarda ha arrencat a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes. Davant un auditori entregat, el quartet barceloní, que repetirà al Vida aquest estiu, ha cantat les cançons del seu darrer treball 'Per la bona gent'. Els altres caps de cartell d'aquesta primera jornada han estat els irlandesos Villagers, que de la mà del seu líder Conor O'Brien han omplert de sensibilitat la sala Hispano Suiza. El cartell l'han completat la cantautora catalana Maria Rodés, la banda de Brighton Fur i els desconeguts Jealous of the Birds. La principal novetat d'aquesta segona edició ha estat que, a diferència de l'any passat, els dos escenaris han compartit sala facilitant la mobilitat del públic.

Com en l'edició de l'any passat el presentador del programa 'Hoy empieza todo' de Radio3, Ángel Carmona, ha estat el mestre de cerimònies i l'encarregat d'anar desvetllant amb el seu particular estil les actuacions que han estat secretes fins el darrer moment, per molt que la dels Manel, per exemple, formava part de moltes travesses.

A diferència de la primera edició, on van predominar els cantautors com Tamino o José González, enguany l'organització ha apostat per bandes. El director del festival, Dani Poveda, recorda que l'any passat la remor del públic va arribar a ser molesta en alguns concerts i que aquest any ho van voler evitar. "De tot se n'aprèn i això és una de les coses que volíem corregir", ha afegit.

Donat continuïtat a la fórmula de combinar grups consagrats amb nous talents, els espectadors han pogut gaudir en aquesta primera jornada de primeres espases com Villagers, que ja van actuar al Vida fa tres anys, o els propis Manel, amb formacions menys conegudes com Fur o Jealous of the Birds. La jornada l'ha obert la cantautora Maria Rodés a l'escenari principal on ha presentat 'Eclíptica', el disc que va treure l'any passat.

El cartell, abans de donar pas als DJ's, l'han completat l'electrònica amb arrels africanes d'Egosex i el corrosiu Putochinomaricón.

Una altre de les novetats d'aquesta segona edició ha estat que els dos escenaris s'han muntat a la gran sala Hispano Suiza. Poveda reconeix que molts espectadors de la passada edició li ho van demanar i que ha estat tot un encert fer-ho perquè ha millorat molt la mobilitat del públic.

A l'espera de la segona jornada, el director del festival ha celebrat que el públic confiï tant en la fórmula del Vida i que com l'any passat s'hagi fregat el tot venut.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No